Docent

Eline Weijers

"Ik gun het elk mens om te leven met de wind in de rug en de zon op z'n gezicht."

Groeien en weer meer in balans

Als kind zeiden andere kinderen tegen me “jij moet later juf worden”. Dan antwoordde ik met een hardgrondig ‘nee!’. En nu ben ik het toch :-).

Wat ik bijzonder vind aan mijn werk als trainer en coach is dat ik een tijdje mee mag lopen op het levenspad van de ander. Ik verbind mij dan met hart en ziel met de ander waardoor ik kan aanreiken wat diegene op dat moment nodig heeft. Nodig heeft om zelf te groeien en weer meer in balans te komen. Om het licht (weer) te kunnen zien dat zich verborgen hield achter de wolken die zweefden in hoofd en hart.

Balletje van transformatie

Wat ik geweldig vind om te zien in de mensen die ik begeleid is dat moment dat de ogen oplichten, er een lach doorbreekt en ik voel dat de energie van de ander lichter en warmer wordt. Ergens is iets geraakt, ontstaat er een vergroot bewustzijn waardoor het balletje van transformatie kan gaan rollen.

Acties op de antwoorden

Vitaal leven betekent voor mij elke dag afstemmen op mezelf. Hoe zit ik in mijn vel? Hoeveel energie voel ik? Waar heb ik behoefte aan? Ik zet acties op de antwoorden zodat ik mij van binnen rustig en krachtig voel en ’s avonds met een tevreden gevoel naar bed ga. Door vitaal te leven ben ik in harmonie met mezelf en de mensen in mijn leven. Door vitaal te leven kan ik mijn zielsmissie leven.

Waarom past Sonnevelt bij jou?

Het is fijn en voedend om onderdeel te zijn van een organisatie en team dat met een visie op coaching staat voor kwaliteit, betrokkenheid en aandacht voor zijn medemens.

Mijn achtergrond

Ik werk al zo’n 20 jaar als trainer en coach. Binnen het trainer- en coachvak ben ik opgeschoven van organisatie- en teamontwikkeling naar de focus op de mens. Mijn opleiding Karakterologie geeft mij een rijk scala om beter zicht te hebben op wat er werkelijk speelt bij de ander. Om te kunnen kijken voorbij de overtuigingen en overlevingsmechanismes die zijn ontstaan in de jonge jaren. Als gecertificeerd Aware Parenting trainer werk ik vanuit deze opvoedingsfilosofie. De kern van Aware Parenting gaat over hechtingsbevorderend ouderschap, democratische discipline (zonder straffen en belonen) en kinderen helpen te helen van spanning en stress die zij ervaren.

Mijn vakgebied

Vanuit mijn eigen praktijk Ouderschap vanuit je Hart begeleid en coach ik ouders en kindprofessionals met kinderen tussen de 2 – 10 jaar. Mijn expertise is het verbindend opvoeden, zonder te straffen of te belonen. Ik voel mij enorm gedreven om deze boodschap uit te dragen. Om ouders en professionals te laten zien dat straffen en belonen in essentie gaat om het inzetten van je eigen ‘macht’. Ik nodig hen uit om hun volwassen bril af te zetten en de kind bril op te zetten. Wat heeft dit kind nodig van jou in de ontwikkelingsfase waar het nu zit?

Zo kunnen kinderen opgroeien tot zelfstandige, zelfredzame volwassenen met een positief zelfbeeld. Ouders en professionals voelen het vertrouwen dat zij invloed op de situatie hebben. En zo wordt de wereld een stukje liefdevoller.