Docent

Esther Dorrestijn

“Practice what you preach."

Een droom!

Al vanaf mijn kinderjaren droomde ik ervan het onderwijs in te gaan. Deze droom heb ik waargemaakt. Van het basisonderwijs ben ik in de loop der jaren overgestapt naar volwassenonderwijs. Het is mijn passie kennis over te dragen tijdens opleidingen, trainingen en workshops. Dit doe ik, als zelfstandig ondernemer, regelmatig bij diverse opleidingsinstituten en opdrachtgevers in het bedrijfsleven.

Dezelfde gulzigheid

Tijdens mijn lessen ervaar ik bij mijn cursisten regelmatig dezelfde gulzigheid die ikzelf heb. Het willen vergaren van kennis en kunde om beter te worden in een specifiek vakgebied. Dit zie ik met name terug bij mensen die passie voor hun studie hebben. Hierdoor geeft iedere lesdag mij energie en kom ik vrijwel altijd opgeladen thuis.

In beweging blijven

“Practice what you preach”, dat is mijn uitgangspunt. Alleen als ik zelf goed in mijn vel zit kan ik dit overdragen op mijn omgeving. Dit vraagt dat ik in beweging blijf, letterlijk en figuurlijk. Op het gebied van voeding & sport én op het gebied van persoonlijke, mentale & technologische ontwikkeling.  

Alles bij elkaar

Lesgeven bij Sonnevelt betekent voor mij dat ik al mijn kennis en kunde bij elkaar kan brengen en mag delen met gelijkgestemden. Sonnevelt ademt vitaliteit in doen en laten. De nuchterheid, de diversiteit in opleidingen, het enthousiasme en de visie van Sonnevelt dagen mij uit en houden me scherp.

Mijn achtergrond

Gaandeweg is bij mij de passie voor vitaliteit en leefstijl ontstaan. Vooral omdat ik in mijn werkomgeving bij een Arbodienst zag wat een inadequate leefstijl met een mens doet. Dit heeft mij geïnspireerd tot het volgen van opleidingen tot Vitaalcoach (Gewichtsconsulent - Life Coach - Functional Personal Trainer), Orthomoleculair Therapeut en Leefstijlcoach. Als aanvulling heb ik de opleiding Medische Basiskennis gedaan.

Mijn vakgebied

Het is een uitdaging om dit alles concreet af te bakenen. Alles wat te maken heeft met vitaliteit en leefstijl. Beweging, sport, ontspanning, slaap, hormonen, levenslust. En niet te vergeten voeding. Het is bijzonder hoe zo iets basaal als voeding zo’n grote impact op ons systeem kan hebben. Daar staan we niet altijd bij stil