Docent

Floris Wouterson

“Mijn motto is: 'teach it, to learn it', want dat is in mijn ogen de beste manier om jezelf voortdurend verder te ontwikkelen.”

Gepassioneerd nieuwsgierig

Ik ben altijd al iemand geweest die graag waardevolle bevindingen opdiept en deelt met andere mensen. Ik ben zoals Einstein het zo mooi zei: “gepassioneerd nieuwsgierig” en vind het zalig om te lezen, research te doen en hier vervolgens over te vertellen en te schrijven. Mijn motto is dan ook: “teach it, to learn it”, want dat is in mijn ogen de beste manier om jezelf voortdurend verder te ontwikkelen.

Meer energie, succes en plezier

Mijn grootste drijfveer is om andere mensen te helpen aan meer energie, succes en plezier. Ik vind het geweldig om te zien hoe mensen die ik begeleid met kleine, gerichte stappen steeds dichter bij hun gewenste doel komen. Oftewel: “Change a little, change al lot every day”.

Levensenergie

Het draait in mijn ogen allemaal om levensenergie. Energie om je dromen in het leven te verwezenlijken. Want wat heb je aan veel geld als je niet gezond bent? Dus in mijn ogen ben ik succesvol als ik mij ’s morgens ‘freaking alive’ voel. Zin heb in de dag en voldoende energie heb om alle dingen te doen waar ik tijd en aandacht aan wil besteden. Dat is voor mij een vitaal leven.

Dezelfde waarden

De samenwerking met Sonnevelt is een logische keuze. Wij hebben allebei dezelfde ‘drive’ om het beste resultaat neer te zetten. We delen dus dezelfde waarden zoals kwaliteit, integriteit en zingeving. Om samen de wereld een stukje mooier te maken en goed opgeleide slaapcoaches af te leveren die op hun beurt weer vele mensen helpen aan meer energie, succes en plezier in hun leven.

Mijn achtergrond

Van opleiding ben ik bankier en heb ik jarenlang in de financiële sector gewerkt. Maar een periode in mijn leven heb ik ook slecht geslapen. En weet ik als ervaringsdeskundige hoe belangrijk slaap is om goed te functioneren. Ik heb de financiële sector achter mij gelaten en mij volledig verdiept in het belang van slaap op onze levenskwaliteit. Ik ben auteur van de bestseller Superslapen, wat een 5 sterren review kreeg van het NRC Handelsblad en als beste boek werd gekozen van de boeken over slaap die in een jaar tijd zijn verschenen.

Mijn vakgebied

Ik ben slaapexpert en gespecialiseerd in het helpen van mensen met een druk bestaan, ondernemers en iedereen die meer energie kan gebruiken om hun slaap en daarmee hun performance, humeur en levenskwaliteit sterk te verbeteren. Daarnaast ben ik adviseur van bedrijven, een veelgevraagd spreker en coach ik (top)sporters.

De afgelopen 17 jaar heb ik ruim 16.000 mensen geholpen om goed te slapen en ben ik geïnterviewd in onder andere NRC Handelsblad, VRT NWS, BNR Nieuwsradio, MT magazine, NPO Radio 1, NPO Radio 2, RTL4, KRONCRV, BNNVARA, Algemeen Dagblad, Knack, VT4, ATV, Ambassadeurs Magazine en KMO Insider.

Ook ben ik de bedenker van de Slaaptekort Calculator, een tool waarbij HR managers, ondernemers en bedrijven direct gratis inzicht krijgen in de financiële impact van slaaptekort voor hun organisatie of team.

En recent heb ik in Nederland samengewerkt met de grootste drogisterijketen Etos (550 winkels) aan een grootschalig programma over slaap (slaaptest, magazine, workshops, TV-campagne, nieuwsbrief, opleiden 5.500 medewerkers, etc).

Publicaties

Superslapen, het eerste Nederlandstalige boek met praktische lifestyle principes voor je beste nachtrust ooit.

www.floriswouterson.com