Docent

Geke Bouwman

“Nothing changes until something moves.”

- Albert Einstein -

Worden wie je bent

Het werken met de mens en wat hem beweegt is mijn passie. Waar zit het vast? Wat doet zeer? Onderzoeken wat maakt dat de beweging onderbroken is, of niet wordt gemaakt, geeft de mogelijkheid om dat wat vast zit weer in beweging te brengen. Want daar waar het niet beweegt, daar stokt het, daar zit iets vast. Letterlijk en figuurlijk. Meestal vertelt dat een verhaal op meerdere niveaus. Het biedt ook een opening voor een innerlijke zoektocht naar je eigen imprints, patronen, beelden, waarden en handelen om zo samen te vallen met wie je in wezen bent.

Flow

Vitaliteit voor mij is de mate waarin de levensenergie ongehinderd door je heen kan stromen. Als in Flow. Vrij je Zelf zijn.

In de ontmoeting zie je jezelf

Als docent van Sonnevelt heet ik jou van harte welkom en ontmoet ik je graag om van elkaar te leren in deze ontmoeting. Raken en geraakt worden in een veilige omgeving. Zodat we als mensen kunnen groeien.

Lesgeven doe ik met heel veel liefde. Het zit in mijn DNA. Ik vind het heerlijk om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring door te geven en elkaar te inspireren, zodat er meer inzicht komt in dieperliggende vraagstukken over vitaliteit in beweging.

Mijn achtergrond en vakgebied

Werken vanuit integraal perspectief is iets waar ik na mijn studie fysiotherapie mee begonnen ben. Ik kwam er tijdens mijn stage in 1992 achter dat veel patiënten met fysieke klachten ook te kampen hadden met emotionele problematiek. En wanneer alleen de lichamelijke klacht werd aangepakt de kans op recidief (terugkeer van de klacht) groot was. Het was voor mij zoiets als water naar de zee dragen. Om deze mensen beter te kunnen helpen wilde ik een interdisciplinaire kliniek starten. Zodoende ging ik algemene sociale wetenschappen studeren richting beleid, organisatie en management van de zorg.

Na deze studie ben ik gaan wonen en werken als fysiotherapeut in Duitsland en heb daar de opleiding voetzoolreflexmassage gevolgd. Ik heb drie kinderen gekregen en na een pauze en andere werkgebieden ben ik aan het werk gegaan bij Ciran een interdisciplinair behandelend revalidatiecentrum. Hier en bij andere trainingsinstituten ben ik opgeleid tot coach, waarbij ik gebruik maak van de volgende technieken: luisteren en aanwezig zijn, NLP, TA Systemisch werk, RET, ACT, energetisch lichaamswerk, mindfulness/meditatie, Tai Chi Qi Gong, Dans, oplossingsgericht coachen en motiverende gespreksvoering.