Docent

Gitta Reiszner

“Mensen zijn zo krachtig en kwetsbaar tegelijk als ze werkelijk naar zichzelf durven kijken.”

Krachtig en kwetsbaar tegelijk

Mijn passie ligt bij ontwikkelingsgericht werken met mensen, individueel en in groepen. Mensen zijn zo krachtig en kwetsbaar tegelijk als ze werkelijk naar zichzelf durven kijken. We nemen allemaal iets mee uit onze eigen geschiedenis, uit ons eigen nest. Wie zich daar bewust van is, kan zichzelf als instrument veel beter leren bespelen en inzetten. Als je je zelf echt van binnenuit leert kennen, kan de levensenergie weer stromen en komt uniciteit in persoonlijk leiderschap en vakmanschap naar boven. Mensen daarbij begeleiden ervaar ik als heel vervullend.

Vitaal leven is Verbinding

De laatste jaren besef ik dat ik best eenzijdig bezig was in mijn leven. Als hardwerkende manager, docent en coach, ben ik veelal dagelijks bezig met wat er “tussen de oren zit”. Met mijn handen werken was me niet langer meer gewoon en ik was min of meer vervreemd van mijn eigen lichaamsritme. Op een diep existentieel niveau was ik niet meer verbonden met alles wat ons omgeeft. Door die verbindingloosheid verloor ik aan kracht en empowerment om in dat geheel bezield een rol te spelen. Het roer moest om, meer zintuigelijk leven. In mijn tuin in de Betuwe ben ik veel bewuster gaan tuinieren, wat een wonder om je eigen appels, peren, pruimen en bessen te zien groeien en te kunnen oogsten. Ik heb mezelf een opvouwbare mountainbike cadeau gedaan en als ik nu naar een opdrachtgever fiets, ruik ik onderweg het landschap in plaats van uitlaatgassen. Vitaal leven gaat overigens niet alleen over verbinding met de natuur, maar over de verbinding met jezelf en met het grotere geheel waartoe je behoort vanuit jouw unieke plek in de wereld.

Ervaren op identiteitsniveau

Ik ben gefascineerd door wat leerprocessen en leerervaringen betekenen voor mensen. Leerervaringen gaan gepaard met inzicht en betekenisgeving, met waarde toevoegen aan wie je ten diepste bent en aan wat je doet. Het is steeds de beweging, als een lemniscaat, waarbij zich steeds opnieuw een kernvraag voordoet. Dat is ook exact wat Sonnevelt in mensen teweegbrengt, geen leerprocessen aan de oppervlakte, maar diep ervaren op identiteitsniveau. Ik heb het zelf mogen ervaren als student en mag nu mijn bijdrage leveren als docent. Daarom voel ik me hier zeer welkom en op mijn plek.

Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid in de Bedrijfskunde, Opleidingskunde, Gedrag- en Veranderkunde, aangevuld met diverse Trainers- en Coachopleidingen in Nederland en de VS. Ik beschik over ca. 15 jaar ervaring in met name de hoger onderwijs sector in vraagstukken op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en organisatieontwikkeling. Als docent, trainer en coach begeleid ik mensen individueel of in groepsverband. Daarnaast ben ik manager op een grote Hogeschool.