Docent

Hanneke Klein

“Het zien van de kleine dingen en daar van kunnen genieten, inspireert me telkens weer.”

Ieder mens is uniek!

Het werken met mensen vind ik ontzettend boeiend. Ieder mens is uniek! Als docent mag ik gemotiveerde studenten begeleiden op hun weg naar iets nieuws. Nieuwe kennis, nieuwe belevingen en ervaringen. Samen ons verbazen, samen op zoek naar wat voor je werkt en bij je past. Ik houd van praktisch werken, met humor en beide voeten op de grond.

Het zien van kleine dingen

Het leven zelf biedt elke dag weer inspiratie. We ervaren de hele dag door prikkels van buiten en van binnen die ons leven soms makkelijk, soms moeilijk, maar ook heel fijn kunnen maken. Het zien van de kleine dingen en daar van kunnen genieten, inspireert me telkens weer.

Spelen!!

Vitaal leven geeft ruimte om te spelen. Voor mezelf en met de mensen om me heen. In het spel zit ook de ruimte voor ontwikkeling, nieuwe dingen uitproberen. Ik neem daar graag wat van in mijn lessen mee.

Gezien worden

Raken en geraakt worden, gezien worden. Kernbegrippen van Sonnevelt waar ik in mijn leven en werken veel mee te maken heb. Er is niets belangrijkers in het leven, het geeft ons bestaansrecht.

Mijn achtergrond

Ik startte mijn werkzame leven als pedagogisch behandelaar binnen diverse werkvelden en was 12 jaar verbonden aan de HAN als buitenassessor. Daarnaast begon ik mijn eigen praktijk voor gewichtsconsulentie en sportmassagetherapie. Ik schreef programma’s voor gezond leven en begeleidde diverse groepen. Na 15 jaar besloot ik de hulpverlening achter me te laten en me te gaan focussen op een nieuwe opleiding: de haptotherapie. Inmiddels wijd ik me volledig aan de haptonomische begeleiding, haptotherapie en massage en blijf mezelf ontwikkelen op het gebied van faalvaardigheid, mindset, positieve psychologie, zelfcompassie, systemisch werken en alles wat er nog op mijn pad gaat komen.  

Mijn vakgebied

Naast een enorm uitdagende baan als moeder van drie kinderen heb ik een eigen praktijk voor haptonomische begeleiding, haptotherapie en massage. Ik houd me als haptotherapeut bezig met mensen die ergens in hun leven vastlopen en weer in beweging willen komen. Ook bij nieuwe levensfases zoals het ouderschap, begeleiden van verlies en rouw, maar ook overgangen naar nieuwe banen of belangrijke keuzemomenten in het leven loop ik graag mee. Ik kijk er dan ook naar uit om jou als mijn student te gaan ontmoeten!