Docent

Irma Leijten

“Leren is het mooiste wat er is.”

Uit je comfortzone

Leren is het mooiste wat er is. Het zorgt ervoor dat je in beweging blijft, dat je écht je leven leidt in plaats van het leven voorbij laat kabbelen. Het zorgt ervoor dat dromen levendig worden en misschien wel uitkomen. Maar leren is ook lastig. Je moet uit je comfortzone komen, onveiligheid verdragen.

In beweging

Ik vind het geweldig als ik mensen kan helpen om in beweging te komen en vooral te blijven. Het proces van bewust haalbare leerdoelen stellen, oefenen en ervaren en vervolgens met elkaar terugkijken wat het effect is op eenieder boeit me enorm. De unieke inbreng van iedere deelnemer en de interactie tussen deelnemers onderling leidt tot nieuwe inzichten en vaardigheden en geeft daarnaast energie en plezier. Niet alleen bij de deelnemers, maar ook bij mij.

Wat jij wíl!

Een vitaal leven betekent voor mij dat je het leven leeft wat jij wíl leven. Dat je je tijd besteedt aan personen en dingen die voor jou belangrijk zijn. Dat geven en nemen in balans zijn. Dat activiteit en rust in balans is bij je. Dat je kunt genieten van momenten van geluk en dat je verdriet er ook mag zijn. En natuurlijk dat je mag leren en dus fouten mag maken. En dat je regelmatig (glim)lacht.

Positieve insteek

Bij Sonnevelt herken ik wat ik belangrijk vindt in het (werk)leven. Het enthousiasme, het samen bouwen waarbij ieder zijn steentje bijdraagt en een positieve insteek gericht op groei voor iedereen.  

Mijn achtergrond

Ik heb een achtergrond als docent lichamelijke opvoeding en fysiotherapeut. Sinds 2000 werk ik als trainer/coach. Ik ontwikkel en geef trainingen op het gebied van vitaliteit voor groepen en coach mensen met individuele hulpvragen. Ik heb vele opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, omdat ik wil blijven leren, zoals motivational interviewing, cognitieve gedragstherapie, Acceptance and Commitment therapie, creatief denken, vernieuwend coachen, the Energy project en the Sleepschool.

Mijn vakgebied

Ik werk als trainer / coach bij LIJV, wat staat voor Lekker In Je Vel, partner van bedrijven op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Bij LIJV gaan voor we voor een uitgeslapen en lekker werkend Nederland. Ik ontwerp en geef daar groepstrainingen en individuele coaching, met name om weer gezond te slapen, beter met stress om te leren gaan en voor persoonlijke groei. Zodat mensen weer volop energie ervaren om het leven te leiden zoals ze dat willen.

Publicaties