Docent

Jacqueline Vogelaar

“Het is ontzettend leuk de ervaringen uit de bariatrie en de kennis uit eigen praktijk over te mogen brengen op de gedreven cursisten.”

Brug slaan

Bij Sonnevelt zijn er een aantal goede opleidingen gericht op voeding, op het begeleiden met voeding en er zijn coachings-opleidingen met mentale facetten. Een opleiding met de nadruk op psyche én gewicht ontbrak nog en slaat de brug tussen eetgedrag en voeding.

Medaille met twee prachtige zijden

De combinatie eigen praktijk en lesgeven is voor mij een gouden greep. Eén medaille met twee prachtige zijden. Zo kan ik tijdens de lessen putten uit casussen uit eigen praktijk en krijg ik via het netwerk dat ontstaan is van cursisten interessante vragen en nieuwe cliënten toegespeeld. Het is ook heerlijk om zoveel gelijkgestemde collega’s te hebben. Omdat de meeste opleidingen bij Sonnevelt raakvlakken hebben delen we veel dezelfde interesses en op deze manier kun je veel leren van je collega’s en van de cursisten. Het is ontzettend leuk de ervaringen uit de bariatrie en de kennis uit eigen praktijk over te mogen brengen op de gedreven cursisten.

Levenskracht

Vitaliteit is levenskracht. Geestelijk én lichamelijk, gezondheid is geen kenmerk van één van beide! Dat goede voeding en een gezonde levensstijl essentieel zijn voor een optimale gezondheid staat voor mij vast. Er valt met het veranderen van het eetpatroon en een betere lifestyle ontzettend veel winst en energie te behalen.

Gelijkwaardige relatie

Het holistische mensbeeld van Sonnevelt past precies bij mij en mijn manier van begeleiden en lesgeven. Respect voor mens en natuur hoort daar ook bij. De hele sfeer binnen Sonnevelt ademt dit uit. Ook binnen de leeromgeving is dit het geval waardoor er een prettige, gelijkwaardige relatie tussen docent en cursist kan ontstaan.

Mijn achtergrond

Ik ben opgeleid als psychosociaal therapeute Interactionele Vorming aan de Educatieve Academie in Antwerpen (B). In mijn praktijk te Ossendrecht begeleid ik met name mensen die kampen met overgewicht en obesitas.

Mijn vakgebied

Voor 2014 lag bij mijn begeleiding het accent op de algemene combinatie van psyche en gewicht. Nadat ik januari 2014 zelf het traject van borstkanker met operatie, bestraling, chemo en anti-hormonale therapie heb afgesloten richt ik me als ervaringsdeskundige ook op de begeleiding bij "borstkanker en overgewicht" en "overgang en overgewicht". Zowel de behandeling van borstkanker (chemo / anti-hormonale therapie) en de hormonale veranderingen die bij de (plotselinge en geforceerde) overgang horen, brengen vaak ongewenste gewichtstoename met zich mee. Om extra goed in te kunnen spelen op deze hormonale processen heb ik de opleiding Trainer Hormoonfactor bij Ralph Moorman gevolgd. Aan deze opleiding geef ik nu les over het onderwerp psychologie en eetgedrag.