Docent

Jennifer de Jonge

"Het mét en ván elkaar leren vind ik zeer boeiend."

Wat heeft mij ertoe gebracht om docent te worden?

Het docentschap ervaar ik als enorm inspirerend. In cursussen en trainingen die ik mag verzorgen kom ik telkens weer opnieuw in aanraking met cursisten en studenten die ieder voor zich uniek zijn en elk hun eigen leerproces gaan doorlopen om zo hun eigen unieke kwaliteiten verder te ontwikkelen. Het is prachtig dat ik daarin mag meelopen en kan faciliteren. Zeer inspirerend is altijd weer te ervaren hoe creatief groepen kunnen zijn. Ik leer daar veel van. Het mét en ván elkaar leren vind ik zeer boeiend.

Wat betekent vitaal leven voor mij?

Vitaliteit ervaar ik zelf wanneer ik vanuit mijn passie leef. Dan kan ik heel dicht bij mezelf blijven, authentiek zijn en leven vanuit mijn eigen kernwaarden. Dan voel ik inspiratie en positieve energie in mijn leven. Dingen lijken dan vanzelf te gaan, “de flow”. Zelf heb ik dit al vaak mogen ervaren. Wat ik belangrijk vind is naar mezelf kijkend- dat ik geleerd heb te herkennen wanneer het gevoel van vitaliteit afneemt, daarop adequaat kan reageren en mezelf weer in mijn kracht kan zetten.

Waarom vormen Sonnevelt en ik een goede match?

Sonnevelt past bij mij omdat deze organisatie uitgaat van een holistische kijk op het individu en op groepen. Dat zie ik terug in cursussen die, náást de nodige vakinhoudelijke kennis, ook veel aandacht hebben voor de mens als geheel. Denk hierbij aan de psyche, het fysieke, iemands leefomgeving, etc. Wat maakt dat iemand denkt zoals die denkt, zich voelt zoals die zich voelt en doet zoals die doet? Met deze vragen als leidraad worden cursisten en cliënten getriggerd om inzicht te verwerven en daadwerkelijk te  veranderen om zo gestelde doelen te kunnen bereiken.  

Mijn achtergrond en vakgebied

Vanuit mijn studie en werkervaring als voedingskundige en diëtist heb ik mij nader bekwaamd in communicatietechnieken (NLP-master, NLP-trainer, NLP-counselor) die ik nu inzet in mijn praktijk voor coaching, counseling en dieetadvisering. Naast het verzorgen van trainingen begeleid ik personen en bedrijventeams met diverse (levens-) vragen en uitdagingen. Het gaat hierbij om verandertrajecten.