Docent

Jennifer van Balkom

“Vitaliteit is de essentie van leven en dat is gebaseerd op allemaal verschillende factoren: mentaal, fysiek en spiritueel.”

Doorgeven

Ruim 10 jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf gestart, midden in de crisis. Ik was zelf uit een diep donker gat gekropen en wilde heel graag doorgegeven aan anderen wat daarin wel en niet werkte om je weer lekker in je vel te voelen.

Humbleness

Het is voor mij het allerleukste om kennis door te geven, zodat we samen kunnen groeien. Ik geniet ervan te leren, want de teacher is ook een student en andersom, de “humbleness”, die nodig is om les te geven. “Learn and grow and make the world a little bit better and kinder every day”. 

Gelukkig leven

Vitaliteit is de essentie van leven en dat is gebaseerd op allemaal verschillende factoren. Een deel is mentaal (gelukkig en positiviteit), een deel is fysiek (goed zorgen voor je lijf met slaap, goed eten, bewegen en spelen) en een deel is spiritueel (jezelf te voeden met leerstof en te willen groeien). Dat samen maakt een vitaal leven en voor mij is dát een gelukkig leven. 

Buiten gebaande paden

Sonnevelt is al jaren mijn ‘idool’ omdat ze buiten de gebaande paden opleidingen aanbieden, op een authentieke manier én gecertificeerd. Ik vind het een hele eer om voor Sonnevelt te mogen lesgeven en daarmee nog meer mensen te helpen om zich verder te ontwikkelen. Waar Sonnevelt voor staat, daar sta ik ook voor. 

Mijn achtergrond

Born and bread in Heidelberg, Duitsland, om vervolgens na mijn eindexamen aan de Europese School in Nederland te blijven. Heb dan de Hogere Hotelschool in Den Haag afgerond en daarna ben ik op reis gegaan en eigenlijk niet meer gestopt: ik heb gewerkt, gereisd en gewoond op bijna elk continent van deze aarde. 

Na ruim 15 jaar in Sales & Marketing te hebben gewerkt, in de catering tot theaterproducties, ben ik bijna 10 jaar geleden mijn eigen bedrijf gestart.

Mijn vakgebied

Nu ben ik een gecertificeerde coach en trainer, NLP Master, Internationale spreker en solopreneur. Tot voor kort was ik als nomade onderweg… reizen, werken en mijn business verder uitbouwen. Heerlijk dat dat nu met een laptop in mijn tas kan, die ik op elke moment van de dag en tijdzone kan uitpakken en kan werken. Beste plekken: Kaapstad, Sydney, Bangkok, China, Outback Australia, New York, Antwerpen. En daarnaast: ben ik een coffee-lover, lees ik minstens een boek per week (Favo: “What I know for sure” - Oprah) en kan ik een 7,5t vrachtwagen rijden en is skiën mijn grote passie.

Publicaties