Docent

Jiska de Klerk

“Omdat ik zonder oordeel kijk en luister, nemen kinderen en jongeren met wie ik werk me vaak in vertrouwen.”

Zonder oordeel kijken en luisteren

Al in het onderwijs ging mijn belangstelling uit naar kinderen 'waar iets mee was'. Ook later in de jeugdzorg waren het juist de getraumatiseerde jongeren waar ik het beste mee kon werken. Omdat ik zonder oordeel kijk en luister, nemen kinderen en jongeren met wie ik werk me vaak in vertrouwen.

Bewustwording

Doordat ik leef met een chronische ziekte is gezondheid en vitaliteit voor mij van groot belang. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat vitaal leven op vele manieren en niveaus bereikt kan worden. Het begint bij bewustwording, bij elke keer opnieuw de balans durven opmaken. Ik vind dat inmiddels een mooie ontdekkingstocht.

Je bent zelf het instrument

De visie van Sonnevelt: “Je bent zelf het instrument waarmee je werkt als coach”, maakt dat ik me thuis voel bij dit instituut. Ook ik blijf mezelf als coach en docent ontwikkelen. Dat ik mezelf in kan zetten om anderen te begeleiden vind ik één van de mooiste elementen van dit vak.

Mijn achtergrond

Werken met mensen, en kinderen in het bijzonder, heeft mij altijd enorm geboeid. Ik heb gewerkt in de Jeugdzorg en het onderwijs en heb in 2009 mijn bedrijf Jippie opgericht. Daar komen mijn 2 passies samen: lesgeven aan groepen en het begeleiden van persoonlijke processen.

Mijn vakgebied

In mijn natuurpraktijk begeleid ik met veel plezier kinderen, jongeren en volwassenen. Mijn expertise ligt op het gebied van traumaverwerking, ik ben altijd met name geïnteresseerd in hoe lijf en geest daarin met elkaar samenwerken. Als docent geef ik les aan verschillende coach-opleidingen in Nederland.