Ontvang nu 500 euro Sonnevelt budget voor je opleiding in maart! Meer >

Docent

Kimberly van Pul

“Zelfreflectie vind ik belangrijk om mijn rol in een bepaalde situatie te kunnen beoordelen, om er vervolgens van te leren en weer verder te kijken.”

Bewust leven

In mijn eerdere werk als diëtist heb ik veel geleerd. De voornaamste les is dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de keuzes die ik maak in mijn leven. Door de muziek van Jason Mraz, met name die op zijn album ‘Love is a four letter word’, realiseerde ik mij dat ik het belangrijk vind om zo bewust mogelijk te leven en verbinding te hebben met en te genieten van alle mooie dingen om me heen. Door mijn keuzes probeer ik een steentje bij te dragen aan de gezondheid van de aarde. Precies dit komt terug in wat ik eet en drink. Ik wil dit heel graag met anderen delen, mede omdat ik in de diëtistenpraktijk zag dat mensen een heel verdrietige relatie met voeding kunnen hebben. Vaak waren zij onwetend over de gevolgen van de keuzes voor zichzelf en hun omgeving of kon hen dat gewoon niets schelen.

Leven in het moment

Allereerst heb ik dagelijks een realistisch doel nodig om naartoe te werken.  Zo doe ik iets nuttigs en daar voel ik mij goed bij. Ik word onrustig als ik veel dingen tegelijk wil of moet doen en daarvoor telkens vooruit kijk, denk en plan. Ik wil zoveel mogelijk leven in het moment. Ik vind het belangrijk om niet alleen iets te doen voor een ander, maar juist ook voor mezelf. Ik houd ervan om te delen en samen met anderen dingen te beleven. Mijn streven is om zoveel mogelijk de dingen te doen waar ik achter sta. Een voorbeeld hiervan is vegetarisch eten omdat ik dierenleed vreselijk vind. Voor mij moet er een balans zijn tussen mentaal en fysiek werk. Verder vind ik het heerlijk om zo nu en dan spanning op te zoeken. Zo houd ik ervan om met mijn racefiets een berg af te dalen met 70 km per uur en ik geniet het meeste van klauteren en balanceren op de richels en kammen van bergen in de Alpen. Ik heb de natuur nodig.

Zelfreflectie vind ik belangrijk om mijn rol in een bepaalde situatie te kunnen beoordelen, om er vervolgens van te leren en weer verder te kijken. Humor en positief denken helpen mij om mezelf niet altijd zo serieus te nemen en minder krampachtig te doen. Ik geloof daarnaast dat natuurlijke voeding de enige goede voeding is voor mijn gezondheid en, zoals gezegd, doet het mij goed als ik via die weg een steentje kan bijdragen aan de gezondheid van de aarde. Ik wil bijdragen.

De wereld een beetje beter maken

Bij Sonnevelt werken betekent voor mij dat ik mijn kennis, ervaring en visie kan delen met mijn studenten en collega’s. Ik heb zo ook de kans om weer van hen te leren en zo mijn visie bij te stellen. Sonnevelt verbindt mij met hen en zo komen er een heleboel geweldige ideeën samen van mensen die de wereld een beetje beter willen maken. Door Sonnevelt voel ik mij ook verbonden met mijn eigen kwaliteiten en zie ik beter hoe ik zelf een bijdrage kan leveren aan mijn vitaliteit en die van de wereld om me heen. Dit wil ik graag doorgeven.

Mijn achtergrond

In 2009 ben ik afgestudeerd als diëtist. Na mijn opleiding heb ik 3,5 jaar als diëtist gewerkt. Vanaf 2011 werk ik als docent bij Sonnevelt en ondertussen heb ik 2 jaar gewerkt als Voedingsassistent in het Radboudumc in Nijmegen.

Mijn vakgebied

Bij Sonnevelt geef ik de opleidingen Gewichtsconsulent en Natuurvoedingsadviseur. Voor deze opleidingen draag ik ook bij aan het up-to-date houden van het lesmateriaal, de lesmethoden en het examen. Ik ben op de hoogte van de reguliere voedings- en dieetrichtlijnen en ken de meer alternatieve inzichten. Naast kennis over voeding en voedingsgewoonten neem ik in de lessen ook mijn coachingsvaardigheden mee. In 2011 heb ik de basistraining Motivational Interviewing voor diëtisten gedaan. Eind 2014 heb ik het lesmateriaal van de geaccrediteerde specialisatie Kind en (op)voeding ontwikkeld. Sinds 2015 doceer ik de specialisatiedag, waarmee studenten zich kunnen specialiseren in het begeleiden van kinderen en hun ouders op het gebied van natuurlijke (op)voeding via reguliere en richtlijnen en protocollen.