Docent

Maaike Berbée

"Soms weet je hart allang wat er moet gebeuren, maar moet je hoofd er nog een beetje aan wennen."

Hobbels op je pad

Ieder mens komt in zijn leven hobbels tegen. Kleine hobbels waardoor je even uit evenwicht wordt gebracht en soms grote bergen waardoor het lijkt alsof je nooit verder zult komen. Ook ik heb hobbels op mijn pad gehad en ik kan nu zeggen hoe dankbaar ik ze ben. Ze helpen je groeien en ontwikkelen en als je écht durft te kijken, zorgen ze ervoor dat je jezelf tot in je diepste wezen leert kennen. Ik had die hobbels voor geen goud willen missen! 

Achtergrond

Onderweg mocht ik diverse coaches en therapeuten ontmoeten, die me allemaal op hun eigen manier inspireerden en verder op weg hielpen. Ik merkte dat ik dit ook wilde doen en ben diverse coachingsopleidingen gaan volgen. Ik werk als intern begeleider op een basisschool, als kinder- en jongerencoach en wandelcoach in mijn eigen praktijk en als docent kindercoach voor Sonnevelt. Een heerlijke combinatie waarin ik denken, voelen, doen en dromen kwijt kan, alles met een sausje van humor en nuchterheid! 

Veerkracht

Wat mij het meest raakt in mijn werk is de waanzinnige veerkracht van kinderen. Ze zijn snel, nieuwsgierig, flexibel en staan nog helemaal open om te leren. Niet zelden zie ik in mijn praktijk dat de ouders hele mooie ontwikkelingen doormaken door wat hun kind ze leert. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij en hoop als docent kindercoach ook mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling die studenten doormaken tijdens hun opleiding. 

Vitaal leven

Vitaliteit en zelfzorg gaan voor mij niet zozeer over het eten van gojibessen en het lopen van marathons, maar vooral over het afstemmen op mijn eigen natuur en ‘seizoenen’. Ieder seizoen vraagt om iets anders. Kunnen meebewegen met wat er is en mezelf mogen geven wat op dat moment nodig is. Een leven lang leren, toch?