“Er is niets zo leuk als praten over eten, eten maken én het opeten.”
Het docentschap heeft zich organisch vormgegeven bij mij. Ik hou ervan om mee te gaan op de stroom van mijn leven. Inmiddels weet ik dat mijn werkgebied zich in een golfbeweging ontwikkeld en ik pak aan wat er voor mijn voeten komt
Mijn drijfveer is kennis delen in contact met de ander, in dit geval de studenten. Er is niets zo leuk als praten over eten, eten maken én het opeten. Zeker in deze tijd met een explosie aan meningen over hoe voeding zou moeten zijn. Ik mag graag de student wakker maken aan de realiteit en begeleiden in het uitkristalliseren van een eigen visie
In slaap vallen zodra ik mijn kussen ruik, fit wakker worden en staan te trappelen om de dag de beginnen. Als ik tussendoor op mijn horloge moet kijken en denk: is het pas zo laat? Dan klopt er iets niet, ik denk liever: oei, is het al zo laat
Goede voeding zorgt voor vitaliteit voor mens, dier en aarde en dat betekent weer vreugde. In die zin past Sonnevelt ook bij mij, samen de vreugde leven
Ik heb HBO Voeding en Diëtetiek gestudeerd en diverse aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd zoals touch for health, docententrainingen, motivational interviewing, orthomoleculaire voeding, schrijven over voeding
“Voor Natuurvoedingsadviseur heb ik les van Marion Pluimes: zij is voeding! Volgens mij is Marion altijd bezig met voeding en duurzaamheid. Ze straalt dit van top tot teen uit! Ze is heel direct, heeft veel humor en neemt altijd de tijd om vragen van studenten te beantwoorden.”
“Het afgelopen studiejaar heb ik met heel veel plezier de opleiding Natuurvoedingsadviseur gevolgd. Ik ben bijzonder goed te spreken over Marion Pluimes! Zij is bijzonder, omdat ze zo ontzettend veel over natuurvoeding weet en staat voor haar manier van leven. Alles wat zij ons vol enthousiasme leert brengt ze zelf in praktijk en ze heeft ons enorm gestimuleerd om dat ook te doen! Verder vind ik dat ze op een opbouwende manier feedback geeft en open staat voor en meedenkt over persoonlijke zaken zonder daar een oordeel over te hebben. Zij heeft een groot inzicht, zowel in haar vakgebied als op sociaal-maatschappelijk gebied. Zij vindt het belangrijk om mensen bewust te maken, niet alleen op het gebied van voeding, maar ook van de zorg voor onze aarde en de bewoners. Milieu, duurzaamheid en eerlijke keuzes maken zijn voor haar belangrijk. Soms gaat ze wel wat snel, maar dan laat zij zich ook weer terugfluiten als het nodig is. Kortom: een super fijne kundige, enthousiaste en betrokken docent!”