Docent

Mark van Der Galiën

“Gezond eten en leven motiveert vanuit zichzelf, omdat je je er zo goed bij voelt.”

Groot effect op de gezondheid

Voeding, gecombineerd met bewegen, is voor mij de basis van gezondheid en vitaal leven. Voeding is iets wat je dagelijks mee te maken hebt. Aanpassingen van voeding, zelfs kleine, hebben al een groot effect op gezondheid en vitaliteit. Voor mijzelf is voeding passie omdat ik zo kan genieten van eten en de bereiding ervan. Gezond eten en leven motiveert vanuit zichzelf, omdat je je er zo goed bij voelt.

Midden in het leven staan

Vitaal leven betekent voor mij me gezond en krachtig voelen. Het betekent in balans zijn op de gebieden van werk en privé, in inspanning en ontspanning. Het houdt voor mij ook in dat ik midden in het leven sta en mij blijf ontwikkelen. De drive om zelf te willen leren, begrijpen en groeien maakt dat ik me het meest vitaal voel.

Volg je passie

Sonnevelt staat voor korte lijnen naar de student met een duidelijke boodschap: ontwikkel jezelf en volg je passie. De waardering voor de individuele inbreng en ontwikkeling van de docent is groot en geeft me veel vrijheid. Deze dingen zijn mij op het lijf geschreven.

Mijn achtergrond

Ik werk als natuurgeneeskundig therapeut en als docent. Ik heb HBO natuurgeneeskunde met als specialisatie voeding en fytotherapie (kruidengeneeskunde) gevolgd. Daarnaast heb ik een didactische opleiding gedaan. Verder ben ik gezondheidsdrogist en yogadocent.

Mijn vakgebied

Ik geef les in natuurvoeding, voeding, fytotherapie en yoga.

Publicaties

Onder andere deel van de Sonnevelt lesmap natuurvoeding. Verder lesstof voor meerdere opleidingen en het maken van elektronische leeromgevingen. Artikel “Smaakversterkers: de harde waarheid” op website Sonnevelt.