Mette Pilaar

“Hoe meer je bewust bent met wat je echt voelt aan emoties en je lichaam, hoe beter je jezelf gaat kennen en je grip krijgt op je stress. ”

Elke keer weer enthousiast

Werken voor Sonnevelt, als docent/trainer, is voor mij een geweldige werkplek waar ik elke keer enthousiast word van de gemotiveerde cursisten die de in en outs willen weten over stress. Mee te mogen werken aan de ontwikkeling die een cursist meemaakt in de opleiding ervaar ik als een voorrecht.

Een kleine verandering kan al een stress reactie geven

Wat mij enorm blijft inspireren is hoe het lichaam functioneert onder invloed van emoties. Daarbij heeft dus hoe je je voelt invloed op je denken en je handelen. Met name gaat mijn interesse uit naar wat je voelt onder stress en ik verdiep me graag in de ander. Een enkele kleine verandering in het dagelijks leven kan al een stress reactie geven en hoe ga je daarmee om? Mijn insteek is dat ik graag stress tot iets positiefs ombuig. Stress geeft je adrenaline om tot handelen over te gaan, zorg er alleen voor dat het niet de overhand krijgt. Stress is zo actueel en heeft een enorme invloed op ons welzijn. Hoe meer je bewust bent met wat je echt voelt aan emoties en je lichaam, hoe beter je jezelf gaat kennen en je grip krijgt op je stress. Hoe beter ik luister naar mijn lijf en daarin meebeweeg, des te beter ik met mijn stress om kan gaan.

Meebewegen met wat ik voel

Voor mij betekent vitaal leven dat ik meebeweeg met wat ik voel. Het goed in mijn lijf zitten maakt dat ik positieve gedachtes heb en meer (leuke) dingen doe. Daarbij hoort dat heerlijke gevoel van “in de flow” zitten. Mijn bourgondische levensstijl ben ik aan het ombuigen naar een meer gebalanceerd voedingspatroon. Op tijd goed voedzaam eten tot me nemen en bewust sporten maakt dat ik lekker in mijn vel zit en maakt mij vitaal.

Verbondenheid en enthousiasme

Sonnevelt past bij mij door het opleidingspakket: wat je leert raakt je in je hart en kan je leven veranderen. De verbondenheid en enthousiasme van het Sonnevelt team raakt mij als docent. Het maakt mij een gelukkig en trots mens dat ik voor dit opleidingsinstituut mag werken. Sonnevelt heeft mij geraakt toen ik cursist was en ik wil dat graag overbrengen op de nieuwe cursisten.

Mijn achtergrond

Vanuit de mode ben ik werkzaam geweest voor het Amerikaanse sportbedrijf NIKE waar  ik commerciële functies heb vervuld. Het onder druk staan om targets te halen is mij niet vreemd en weet uit eigen ervaring wat dat voor een invloed heeft op je voelen, denken en doen. De interesse om meer te leren over het lichaam heb ik gevonden in de opleiding haptotherapie en diverse massageopleidingen. Het werken met paarden om persoonlijke thema’s uit te werken behoort tot mijn grootste hobby.

Mijn vakgebied

Mijn vakgebied is het leren omgaan met stress zowel privé, werk en op sportgebied in de breedste zin van het woord.