Docent

Mieke Haksteen

“Voor mij gaat het bij vitaal leven om het in verbinding met elkaar van elkaar leren.”

Mooie verbindingen

Ik ben docent geworden omdat ik graag mijn ervaringen en kennis overbreng aan anderen. Het mooie aan dit vak is, dat ik, buiten het overdragen van kennis en ervaringen, ook door de studenten word geïnspireerd. Hun verhalen en ervaringen zijn leerzaam en inspirerend en dienen vaak als leidraad om de thema’s die de opleidingen 'Basis Coach' en ‘Stress en Burn-out Coach' bieden, met elkaar uit te werken. Hierdoor ontstaat een mooie verbinding tussen de studenten onderling en tussen mij, als docent, en de studenten.

Vitaal leven

Voor mij gaat het in vitaal leven om het in verbinding met elkaar van elkaar leren.

Op mijn plek

Sonnevelt biedt mij als docent de mogelijkheid op deze manier te werken, ik voel me in deze organisatie dan ook als een vis in het water.

Mijn achtergrond

Ik heb een juridische achtergrond en ik heb jarenlang in zowel uitvoerende als leidinggevende functies gewerkt. Mijn focus veranderde langzaam van het inhoudelijk deel van het werk naar het welzijn van de collega’s. Dit werd voor mij de reden om uiteindelijk voor het coach- en trainersvak te kiezen en ik heb hiervoor zelf bij Sonnevelt, onder meer, de opleiding ‘Vitaliteitscoach’ gevolgd.

Mijn vakgebied

Naast mijn docentschap bij Sonnevelt begeleid ik teams bij bedrijven en organisaties die worstelen met een goede samenwerking. Ook coach ik mensen die op enige manier een relatie met elkaar hebben en coach ik mensen individueel.