Docent

Millie van der Heijden

“Juist die gedragskant vind ik zo interessant. Waarom doen mensen de dingen die ze doen?”

Samen op ontdekkingstocht

Ik ben docent geworden omdat ik het leuk vind om naast mijn werk als vitaliteits- en leefstijlcoach het vak over te dragen aan mensen met dezelfde passie. Vooral het werken met groepen vind ik interessant, omdat er zoveel meer gebeurt door de groepsdynamiek. Doordat je samen op ontdekkingstocht gaat en het vak echt gaat doorleven door het te doen en te ervaren met elkaar.

Een gezonde leefstijl is zo bepalend voor de gezondheid en het geluk van mensen. Hoe meer mensen we daarin goed kunnen begeleiden, hoe beter. En ik wil heel graag een bijdrage leveren om Nederland wat vitaler, gezonder en gelukkiger te maken.

Mensen verder helpen in hun ontwikkeling, daar word ik blij van!

Om samen met studenten om zoek te gaan naar hun eigen manier van leefstijlcoaching. De interactie met elkaar. Het gaat niet alleen over kennisoverdracht. Natuurlijk is dat een belangrijke basis en moet je wel weten waar je het over hebt. Maar het gaat ook over hoe je mensen daadwerkelijk in beweging krijgt. Om te achterhalen waar de weerstand zit en hoe je gedrag kan veranderen.

Een goede balans. In alles!

Vitaal leven is voor mij gezond eten, voldoende bewegen en ontspannen. Liefdevol verbonden met de mensen om mij heen, kunnen doen wat ik leuk vind en volop kunnen genieten van het leven.

Waarom past Sonnevelt bij jou?

Sonnevelt past bij mij omdat zij de mens ook in zijn totaliteit centraal stelt: hoofd, hart & buik. Ik doceer vanuit een holistische visie, waarbij leefstijl integraal benaderd wordt. Het gaat om het totaalplaatje: een gezonde, gelukkige geest in een gezond lichaam. Je kan nog zo gezond eten, wanneer je wakker ligt van je werk zal je je niet optimaal vitaal voelen. En natuurlijk wil ik graag mijn bijdrage leveren om de beste opleider van Nederland te blijven.

Mijn achtergrond

Ik heb een (technische) bedrijfskundige achtergrond en ben jaren werkzaam geweest als organisatie- en  communicatieadviseur. Dat lijkt misschien een ander vakgebied maar daar hield ik mij ook bezig met verandervraagstukken. Dat ging ook altijd over weerstand en mensen in beweging krijgen naar nieuw gedrag. Juist die gedragskant vind ik zo interessant. Waarom doen mensen de dingen die ze doen?

Ik sport al van jongs af aan en vanaf mijn 25ste ben ik mij meer gaan verdiepen in voeding. Daardoor ervaar ik aan den lijve de voordelen van een gezonde leefstijl.

Na 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, vond ik het de hoogste tijd om mijn hart te volgen en mensen te helpen om gezonder, vitaler en gelukkiger te worden. Ik heb een tweejarige opleiding holistische leefstijlcoaching gedaan en de laatste jaren heb ik verschillende opleidingen en nascholingen gevolgd op het gebied van voeding, beweging, slaap, stress & burn-out.

Mijn vakgebied 

Ik houd mij bezig met alles rondom leefstijl. Dan moet je denken aan voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. Zowel de inhoudelijke, theoretische kant, als de gedragskant.