Docent

Nancy van Dijk

“Disciplines combineren, metaforen inzetten bij begripsvorming, is mijn kracht en drijfveer. Dat is waarom ik elke dag weer geniet van het lesgeven: geen dag, geen les, geen lijf, geen mens is hetzelfde.”

Bewegen is leven!

Bewegen, doceren en coachen is mijn passie en mijn dagelijks werk. Ik geniet ervan om mijn kennis over te dragen, om te inspireren en te delen. Mensen een goed gevoel (terug) geven in bewegen maar ook en vooral in zichzelf. Bewegen is leven! 

Elke dag is magisch

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in en gefascineerd door het menselijk lijf en bewegen en de effecten hiervan op je 'hele zijn'. Nog steeds leer ik hier elke dag over en vind ik het heerlijk om vanuit diverse invalshoeken telkens weer nieuwe connecties te kunnen maken en verbanden te kunnen leggen. Doceren, inzicht geven door te inspireren, te laten voelen en ervaren vind ik nog elke dag zo magisch en heerlijk om te mogen doen! Disciplines combineren, metaforen inzetten bij begripsvorming, is mijn kracht en drijfveer. Dat is waarom ik elke dag weer geniet van het lesgeven: geen dag, geen les, geen lijf, geen mens is hetzelfde.

Vitaliteit is vrijheid

Vitaliteit is voor mij vrijheid. Het vraagt om goed voor mezelf te zorgen. Energie genoeg hebben om te doen wat je wilt doen, maar ook net dat beetje meer: bruisen en stromen om te kunnen inspireren en om geïnspireerd te blijven. En dat kan altijd, in welke situatie je ook bent! Vitaliteit is een werkwoord, het vraagt om actie, de actie die nodig is voor jou op dat moment. Soms lig ik namelijk uitermate vitaal te wezen op de bank. Vitaal zijn geeft net die extra sprankel aan het leven!

Mijn eigen taal spreken

Zodra ik bij Sonnevelt over de drempel stapte, kon en mocht ik mijn eigen taal spreken, het voelde als thuiskomen! Het holistische mensbeeld, het grote aanbod mooie opleidingen die allemaal op elkaar aansluiten en draaien om vitaliteit en gezondheid op een authentieke manier. Weer terug naar de basis weer terug naar je lijf, naar jezelf met alles wat er is.

Mijn achtergrond

Vanuit de Academie voor Lichamelijke Opvoeding ben ik mij steeds verder en breder gaan verdiepen in het menselijk lijf: beweging, (medical) training, coaching, sport, voeding, ademhaling, meditatie, visualisatie. Daarnaast ben ik Voetreflextherapeut en Sport- & Wellnessmasseur. Ik blijf mij voortdurend op allerlei vlakken verder verdiepen en leer en combineer steeds meer. Hierdoor raak ik voortdurend nog meer onder de indruk van de innerlijke kracht en het magische vermogen van ons menselijk lijf.

Mijn vakgebied

Ik werk sinds 1992 op diverse locaties, voor diverse organisaties en in diverse settingen: lesgegeven, leidinggegeven, opleidingen ontwikkelen en doceren, nieuwe profit-units opzetten, docenten scholen etc. Vanaf januari 2010 werk ik met een ontzettend lief team deskundigen vanuit mijn eigen studio en praktijk: Pilates & zo. Een eigen ruimte voor een geheel eigen persoonlijke aanpak en een eigen gezicht. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren het vakgebied voeten, reflexologie & training ontwikkeld, waarin ik ook doceer.