Docent

Ralph Moorman

“Ik streef naar transparantie van het huidige supermarktaanbod en vooral naar pure en echt eerlijke alternatieven.”

Veel gezondheidsklachten kunnen verholpen worden door het aanpassen van lifestyle in plaats van het gebruiken van medicijnen. Het is mijn ambitie om zoveel mogelijk mensen hier bewust van te maken. Door collega’s te informeren wordt er een olievlek gecreëerd en kunnen we samen veel consumenten inspireren.

Vitaal leven

Dat is voor mij onbewerkte voeding, kort en intensief trainen én zoveel mogelijk ontspanning!

Lange termijn

Sonnevelt is een groot en stabiel opleidingsinstituut. Voor mij de reden om een lange termijn samenwerking met hen aan te gaan.

Mijn achtergrond

Tijdens de opkomst van de kant-en-klaarmaaltijden heb ik Levensmiddelentechnologie bij Wageningen University gevolgd. Ik heb vooral geleerd om voeding zwaar te bewerken en van additieven te voorzien met als doel het maximaliseren van de winsten en het verkrijgen van patenten. Deze voeding staat zo ver van de natuur dat ik dit zie als een experiment met de bevolking waar vrijwel niemand bewust voor gekozen heeft. Zonder de zware bewerkingen en toevoegingen kan ook een lekker en gezond product gemaakt worden. Ik streef naar transparantie van het huidige supermarktaanbod en vooral naar pure en echt eerlijke alternatieven.

Mijn vakgebied

Op levensstijl vlak heb ik veel verschillende methodes op mezelf uitgetest om te ervaren wat het voor mij deed. Vanuit mijn achtergrond als wetenschapper merkte ik dat wat wetenschappelijk aangetoond is op dat moment, lang niet altijd werkt in de praktijk. Door logisch naar de natuur te kijken en hier dichtbij te blijven haalde ik bij mijzelf de beste resultaten, maar ook bij de vele cliënten die ik geadviseerd heb met mijn maatwerkprogramma, De Hormoonfactor. Het unieke aan dit programma is dat ik lifestyle gekoppeld heb aan 9 dominante hormonen. Door deze hormonen in balans te brengen verdwijnen veel gezondheidsklachten.

Publicaties

  • De Hormoonfactor
  • De Boodschappencoach
  • Het Hormoonbalansdieet
  • Hans Halveert
  • Hormoonbalans voor vrouwen
  • De testofactor
  • Gezond van kop tot teen
  • Diverse interviews en artikelen RTL Boulevard, EditieNL, Koffietijd, Spits, Metro, Happinez, Cosmopolitan, Elsevier etc.

Website Ralph Moorman en De Hormoonfactor.