Docent

Ria Schoot Uiterkamp

“Vitaliteit is voor mij je laten leiden door je intuïtieve wijsheid die je in contact brengt met je potentieel en je talenten”

Het inspireren

Ik vind het heerlijk om studenten te inspireren in het ontdekken, herwaarderen en verdiepen van hun sensitiviteit. Ik moedig ze graag aan om ten volle op hun intuïtie te vertrouwen zowel in de rol van therapeute alsook op andere gebieden in hun leven.

De kwetsbaarheid

Wat mij inspireert in het lesgeven is dat de studenten zich kwetsbaar op durven stellen, zich laten raken en vervolgens zichzelf overwinnen en daardoor zachter, krachtiger of stralender worden. Wat mij ook inspireert is de verwondering en vreugde die zichtbaar is als studenten contact maken met hun innerlijke wijsheid.

Je laten leiden door je intuïtieve wijsheid

Vitaliteit is voor mij je laten leiden door je intuïtieve wijsheid die je in contact brengt met je potentieel en je talenten. Dit genereert vitaliteit en gezondheid van lichaam, hart en ziel.

Fijne club

Sonnevelt bestaat uit een fijne club mensen. Ze zijn integer, professioneel, geven ruimte en vertrouwen aan de docenten en staan vol bezieling voor hun zaak. Ik voel me er thuis en ben blij dat ik met ze verbonden ben.

Mijn achtergrond

Na mijn HBO dramatherapie heb ik tal van energetische opleidingen gevolgd. Later ben ik me ook gaan verdiepen in het systemische werk en ook hierin ben ik breed geschoold. 

Mijn vakgebied

Ik werk bij Sonnevelt als docente en teamcoördinator aan de opleiding tot Energetisch therapeut . Daarnaast begeleid ik vanuit mijn praktijk Innerlijk Leider Zijn mensen individueel en geef ik systemische bijscholingen aan therapeuten en coaches. Verder begeleid ik de Transformatie Intensive: ‘Liefde Loont’, waarin het gehoor geven aan de roep van de ziel centraal staat. 

Publicaties

Boek: De roep van de ziel en de angst van het ego (2007)