Docent

Ronald Smit

“Vitaal leven is voor mij balanceren op de pijlers stress, voeding en beweging.”

Opleiding vormgeven

Als mens en als Personal Trainer ben ik altijd op zoek naar meer kennis en ervaringen, zowel voor mijzelf als voor mijn cliënten. Ik heb in eerste instantie niet bewust gekozen voor het vak docent, maar tijdens het volgen van de  opleiding ‘Trainer Hormoonfactor’ vond ik het onderdeel ‘training’ een ondergeschoven kindje naast zijn grote broers stressbeperking en voeding. Na een goed gesprek met de docent ir. Ralph Moorman, schrijver van de hormoonfactor, en zijn nimmer afnemende gunfactor liep ik diezelfde dag de deur uit met een aanbieding om in de volgende opleiding het onderdeel ‘training en hormonen’ vorm te gaan geven en het ook als docent te gaan overbrengen. Inmiddels geef ik al weer jaren met veel plezier en passie deze lesdagen.

Openheid

De openheid, warmte en kwaliteit bij  Sonnevelt zijn voor mij  eigenschappen waardoor ik mij verbonden voel met deze groep fantastische mensen.

Balanceren

Vitaal leven is voor mij het balanceren op de leefstijlpijlers voeding, beweging, slaap, stressreductie, koude training, ademhaling en zingeving.

Mijn achtergrond

Opleidingsinstanties: Wim Hof Methode instructeur. Oxygen Advantage instructeur (ademcoach) Overload Worldwide (Master Kettlebell Instructor en Powersled instructor), EFAA-CIOS (Fitvak A, NASM Personal Training) LAPT (Personal Training en Kettlebell instructeur), NGS (Sportmassage, bindweefselmassage en blessurepreventie), International Academy for Physical Training (Revalidatie en Krachttrainer voor spelsporten) en Trainer Hormoonfactor.

Mijn vakgebied

Ik ben o.a. bij een Achmea Health Center Fitnessmanager, Personal Trainer, Groepslesinstructeur en Fitnessinstructeur geweest. Ook ben ik 4 jaar sportverzorger, herstel- en revalidatietrainer geweest bij v.v. Fortuna wormerveer. Sinds 2010 ben ik fulltime werkzaam als zelfstandig Personal Trainer onder de naam Pure Results Lifestyle Change en organiseer ik sinds 2017 samen met mijn vrouw Lilian workshops, reizen, trainingen en lezingen in de Wim Hof Methode (ijsbaden, ademtechnieken en mindset) onder de naam Ice Cube Events.