Docent

Vera van Randwijck

"Het gaat er niet om dat je eet wat je lekker vindt, het gaat erom dat je de voeding die gezond voor je is lekker vindt."

Kennis aan anderen doorgeven

Ik vind kennisoverdracht ontzettend leuk, dus mijn kennis aan anderen doorgeven maar ook het krijgen van kennis van anderen vind ik heerlijk om te doen. Beide gebeurt in mijn lessen.

Wat inspireert jou om les te geven?

Ik word blij als ik mag vertellen over onderwerpen waar ik veel van afweet. Dat gebeurt vanzelf!

Wat betekent vitaal leven voor jou?

Het allerbelangrijkst is dat je datgene doet waar je zelf blij van wordt. En dat je omringd bent door mensen waar je op kunt rekenen. En dat jij ook zo iemand bent voor de ander.

Waarom past Sonnevelt bij jou?

Professioneel, gezondheid, onderwerpen die bij mij passen, docenten die me aanspreken, erkende academie

Mijn achtergrond

Van huis uit is op een positieve manier mijn intellectuele nieuwsgierigheid gestimuleerd. Mijn moeder was doktersassistente dus kennis van het lichaam en gezondheid is me met de paplepel ingegoten. Na mijn studie ben ik zelf moeder geworden van 4  kinderen en heb ik mede een democratische school opgericht en heb toen daarvoor mijn pabo gehaald. Ik ben sinds 2011 zelfstandig voedingsdeskundige en heb me sindsdien gespecialiseerd in de orthomoleculaire therapie, darmen en genetica.

Mijn vakgebied

Biochemie: de gezondheid van het lichaam, gezonde voeding in het lichaam, kennis van de verschillende samenwerkende systemen in het lichaam. De werking van het lichaam boeit me enorm en is een eindeloze puzzel waarvan nog ontzettend veel stukjes ontbreken. Maar die stukjes die ik aan elkaar kan leggen intrigeren en inspireren me enorm.