Docent

Wilka Zelders

“Als we onze energetische vermogens gaan ontdekken en ontwikkelen, maken we als vanzelf meer ruimte om de universele levensenergie door ons heen te laten stromen.”

Krachtenveld creeëren 

Ik vind lesgeven ontzettend leuk, omdat ik er zelf ook altijd zoveel van leer. Docentschap vraagt dat ik structuur aanbreng in al mijn kennis en ervaring, waardoor dit alles ook voor mijzelf meer tastbaar wordt. Gemotiveerde cursisten brengen het beste in mij naar boven, net zoals ik het beste in hen naar boven roep. Zo creëer je met elkaar een krachtenveld waarin iedereen kan groeien en bloeien.

Verbinding met eigen intuïtie

Voor mij is er niets fijners dan over iets dat me na aan het hart ligt te mogen delen. In mijn geval gaat het erover mensen hun verbinding met hun eigen intuïtie en creatieve (zelfgenezende) kracht te laten ervaren. Als ik deze passie zo kan uitdragen dat ook anderen gaan ontdekken hoeveel ze eigenlijk in zich hebben, vervult me dat met dankbaarheid en vreugde.

Levensenergie laten stromen

Als we onze energetische vermogens gaan ontdekken en ontwikkelen, maken we als vanzelf meer ruimte om de universele levensenergie door ons heen te laten stromen. Dat geeft ruimte in je hart, je lichaam, je brein en in je creativiteit. Je krijgt zin om te leven! We voelen ons vitaal als we die gecombineerde levenslust en levenskracht kunnen ervaren.

Vitaal leven voor iedereen bereikbaar

De kern van alle trainingen bij Sonnevelt Opleidingen is ervaren, met daarbij ondersteunende theorie, zodat alle ervaringen ook een helder kader krijgen, waar je later, in je eigen werk of praktijk weer uit kunt putten. Dat is precies de manier waarop ik zelf graag les geef. Bovendien word ik zelf enorm geïnspireerd door de passie van Albert en Karin om vitaal leven bereikbaar te maken voor iedereen, op een manier die bij ieder persoonlijk past.

Mijn achtergrond 

Ik volgde mijn eerste healing- en meditatiecursus bij de toenmalige Kosmos in Amsterdam. Sindsdien is die reis nooit meer gestopt. Tijdens mijn studie aan de Sociaal Pedagogische Academie had ik al ontdekt dat ik veel meer met mijn hart en intuïtie wilde werken, maar daar bestond indertijd nog helemaal geen opleiding voor. Dankzij vele trainingen – van Reiki Master en allerlei vormen van energiehealing tot lichaamswerk en voedingsleer - in combinatie met bijna 30 jaar praktijkervaring, heb ik mijn eigen intuïtie en energetische vermogens leren ontwikkelen en in beheer nemen.

Als digitaal grafisch vormgever ontwikkelde ik bovendien mijn talent om energetische informatie ook kunstzinnig weer te geven, in de vorm van holografische blauwdrukken van de schepping. Hierdoor wordt het zowel voor mijzelf als voor anderen veel makkelijker om af te stemmen op vitaal makende energie i.p.v. ziekmakende energie.  Zo ben ik langzamerhand gegroeid van pionier op het gebied van energiewerk tot een senior die anderen mag opleiden en inspireren.

Mijn vakgebied

Naast mijn docentschap bij Sonnevelt, geef ik ook zelfstandig trainingen over hoe energie voor ons werkt. Dit zijn trainingen die aansluiten bij mijn Handboek Energetische Basiskennis, maar ook trainingen specifiek voor vrouwen.  Ik werk al meer dan 25 jaar in mijn eigen praktijk in Haarlem, waarbij ik als healer en mentor mensen begeleid om hun eigen kracht te ontsluiten. Bovendien geef ik regelmatig lezingen en webinars om mensen te blijven inspireren contact te maken met hun multizintuigelijke bewustzijn, terwijl ze met beide voetjes op de Aarde blijven. Voor mij is energetisch bewustzijn iets heel gewoons en dat is wat ik wil uitdragen; nuchter, helder, liefdevol, humoristisch en veilig.

Publicaties

  • De Whizzard Kaarten – Reis naar de Innerlijke Creatieve Bron, samen met Jhadten Jewell; uitgegeven door Dolphins and Whales Publishing, 2005
  • Hologrammen van Liefde en Kracht– afbeeldingen van persoonlijke energiepatronenen; uitgegeven door Ankh-Hermes, 2007
  • De Nieuwe Aarde-frequenties – Verken spelenderwijs de energieën van het nieuwe tijdperk, samen met Hanneke Hoppenbrouwer; uitgegeven door Akasha, 2012
  • Handboek Energetische Basiskennis – Hoe energie voor jou werkt; uitgegeven door Akasha, 2016