Waarom Sonnevelt | Sonnevelt Opleidingen

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Waarom Sonnevelt

Vitaal leven

Sonnevelt streeft naar een samenleving waarin vitaal leven voor iedereen bereikbaar en vanzelfsprekend is. Wij leveren een bijdrage door opleidingen aan te bieden die studenten inspireren, raken en verrijken. Sonnevelt leert mensen hoe zij een gezonde levensstijl ontwikkelen zodat zij als coach anderen daarbij kunnen helpen. Vitale mensen zijn dankbaar, kunnen accepteren wie zij zijn en nemen verantwoordelijkheid voor hun daden en de mensen om hen heen. Sonnevelt gunt iedereen om te genieten van het leven.

Ons verhaal begint met Albert Sonnevelt die in 1995 Sonnevelt Cursussen & Consulten opricht. Door onderwijs over natuurvoeding, stresscounseling en ademhaling inspireert hij vanaf dat moment honderden studenten met een andere benadering van gezondheidsproblemen. Het aantal studenten groeit gestaag. In 2008 wordt Karin Leijten aangesteld als directeur van Sonnevelt. Met de visie van Albert en het ondernemerschap van Karin groeit Sonnevelt vanaf dat moment snel. Inmiddels zijn we nu 6 jaar op rij genomineerd voor Beste Opleider van Nederland en bevat onze ''prijzenkast'' inmiddels drie keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Een bekroning waar we trots op zijn! En dit jaar (2020) hebben we nog meer te vieren, want we bestaan 25 jaar! Deze feestvreugde delen we graag met iedereen die Sonnevelt afgelopen jaren een warm hart heeft toegedragen.

Onze methode

Vitaal leven heeft alles te maken met gevoel en het hart. In de opleidingen van Sonnevelt worden iedere dag in iedere opleiding mensen geraakt door de persoonlijke verhalen van docenten en medestudenten. In die open sfeer ontstaat vitaliteit: een gezonde, gelukkige geest in een gezond lichaam.

Persoonlijke benadering

Centraal in iedere opleiding van Sonnevelt staat de persoonlijke benadering en het menselijk contact tussen docenten en studenten. Kennis wordt overgedragen, mensen ontmoeten elkaar, en vooral, ze raken elkaar en worden geraakt. In een persoonlijke sfeer durven mensen kwetsbaar te zijn. Ze groeien als mens en verwerven tegelijkertijd kennis voor hun huidige werk of leggen de basis voor een succesvolle coachingspraktijk.

Ervaring

Een opleiding van Sonnevelt bestaat voor vijftig procent uit ervaring, dertig procent uit feedback en intervisie en twintig procent uit theorie. Ervaring doen studenten op door practica waarin geoefend wordt in coaching. Onder begeleiding van een docent kunnen studenten oefenen. Zo worden ze ‘in de ervaring’ gezet van hoe het is om een eigen praktijk te hebben met cliënten. Sonnevelt biedt daarmee een ‘opleiding plus’: je krijgt wat je verwacht, maar er komt altijd iets bij.

Onze opleidingen

Sonnevelt verzorgt opleidingen, na- en bijscholing, maar ook incompany masterclasses en e-learnings, op het gebied van vitaliteit en gezonde levensstijl. Parel aan de kroon is de opleiding tot vitaliteitscoach. Sonnevelt is de opleider voor mensen voor wie persoonlijke groei hun beroep is of dat willen maken, zoals coaches, therapeuten of adviseurs.

Onze toekomst

Vitaal leven voor iedereen bereikbaar: dat is wat Sonnevelt nastreeft. Wij groeien uit tot een community voor vitaal leven. Sonnevelt is synoniem aan een leven waarin je geniet van je werk, van reizen, van gezelschap, van de samenleving om je heen, van een leven in balans. Vitaal leven leer je bij Sonnevelt.