De vitaliteit viert een diamanten huwelijk

In het Noordhollands Dagblad van 24 oktober 2012 stond een mooi artikel over een echtpaar dat al 60 jaar gelukkig samen was. Opvallend aan het artikelt is dat beiden een ontzettend vitale indruk maken, ondanks hun hoge leeftijd van 83 en 86 jaar. Wat altijd zo fascinerend aan zulke mensen is, is de manier waarop ze deze vitaliteit zo goed hebben weten te conserveren. Wat onderscheidt hen van andere ouderen, die lang niet meer zo vitaal zijn als zij?

Wat doen ze voor hun vitaliteit?

Wat direct opvalt in het artikel is dat de dame (83) in kwestie lachend aangeeft dat ze maar boft met zo’n man. Ze staat positief in het leven. Gekscherend geven ze aan als eeneiige tweeling door het leven te gaan; ze doen samen boodschappen, gaan samen de stad in en maken lange wandelingen. Daarnaast ontvangt ze maandelijks een voetreflexmassage van haar dochter.

Ze geven aan dat ze ook een voor hen belangrijke peer-group hebben: drie kinderen en zeven kleinkinderen, waarmee ze zich graag omringen. Ze hebben een alles behalve saai leven; ze hebben veel gereisd en daar kijken ze met veel plezier op terug. Bovendien heeft met name de heer De Leeuw nog volop plannen. “We willen nog naar Barcelona. En eigenlijk willen we wel honderd worden!”

Het is geweldig  dat mensen tot op hoge leeftijd vitaal zijn. Het is nog mooier om na te gaan wát dan maakt dat ze nog zo vol kracht midden in het leven staan. Uit hun korte beschrijving kun je direct opmaken wat hen precies zo vitaal maakt:

1. ze staan positief in het leven
2. ze bewegen regelmatig
3. ze omringen zich met mensen die hen na aan het hart liggen.

Leer alles over vitaliteit, voor jezelf, maar ook hoe je anderen hiervoor enthousiast maakt. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij onze opleiding Vitaliteitscoach.

Proefles opleiding Vitaliteitscoach

Gratis proefles opleiding Vitaliteitscoach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over de Vitaliteitspiramide.
  • Oefening: ben jij in balans?