Energetische therapie en holisme

Energetische therapie en holisme

Energetische therapie is een alternatieve geneeswijze is die al eeuwenlang in allerlei culturen wereldwijd wordt toegepast. Energetische behandelingen kunnen ertoe bijdragen dat je je weer vitaal voelt en lekker in je vel zit.

Energetische therapie en holisme

Kenmerkend voor energetische therapie is dat er wordt gewerkt vanuit een holistische visie. Dit wil zeggen dat de mens als één geheel gezien wordt, waarbij de fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden in alle facetten van het leven. 

Je kent vast wel de ervaring dat als je lekker in je vel zit en je leven harmonieus verloopt, dat dan de levensenergie vrij door je lichaam stroomt en je je prettig en opgeladen voelt. Je bent fit, hebt energie en bent vol zelfvertrouwen. 

Is er echter sprake van disbalans en is je energiestroom geblokkeerd? Dan ontstaat er disbalans en kun je last hebben van allerlei klachten zoals  maag- of hoofdpijn of ander klachten. Echter, dat wil niet zeggen dat de bron van de klachten, om het voorbeeld aan te houden, bij je maag- of hoofd ligt. De kans is heel groot dat mentale strubbelingen of emotionele overbelasting de bron van de klachten zijn. 
Vandaar dat een energetische behandeling zich niet toespitst op een specifieke klacht. De klacht wordt als uitganspunt genomen maar er wordt vooral gekeken naar de balans tussen stromende en stagnerende energie in het energie systeem. De behandelend therapeut maakt de cliënt bewust van blokkades in het energiesysteem en gaat vervolgens samen met de cliënt op zoek naar de bron van de blokkade. Door healing samen te laten gaan met bewustwording gaat de energie opnieuw stromen waardoor het lichaam zich hersteld. 

Voor wie is energetische therapie geschikt?

Energetische behandeling kan worden toegepast bij allerlei verschillende klachten. Denk aan lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld buikpijn, hoofd-, nek- en schouderpijn of spanningen in je lijf. Maar ook bij geestelijke- en emotionele problemen, zoals: negatief denken, slaapproblemen, vermindering concentratie, piekergedachten, depressief zijn en/of angst ervaren. 

Voor mensen die hoogsensitief zijn kan energetische therapie je helpen ermee te leren omgaan zodat je je fijner voelt en beter in je vel zit. Ook bij chronische klachten kun je veel baat hebben bij energetische therapie.

Verder kan een energetische therapie ook worden ingezet wanneer je rondloopt met levensvragen of op zoek bent naar zingeving. Door samen op zoek te gaan naar de stilte in je en door echt te luisteren naar de signalen van je lichaam, komen er van binnenuit antwoorden en sta je in contact met je eigen wijsheid. Door te weten, begrijpen en voelen hoe je levensenergie stroomt, kun je gaan handelen en datgene doen wat goed is voor je. In contact met je levensstroom kunnen je lichaam en geest zich ontspannen, waardoor er innerlijke rust ontstaat wat weer bijdraagt aan je (persoonlijke) ontwikkeling en groei. 

Hoe werkt energetische therapie?

Tijdens een energetische behandeling werkt een energetisch therapeut o.a. met healing om te voelen waar blokkades of verstoringen in het energiesysteem zitten. Vaak zijn de blokkades gelokaliseerd bij de energie centra in het lichaam, de zogeheten chakra’s. Door de handen bij deze centra te houden, kan de energetisch therapeut voelen hoe de energie zich beweegt en wat nodig is om deze  te herstellen. Samen met het bewustwordingsproces wordt het zelfgenezend vermogen van de cliënt geactiveerd. 

Tijdens de opleiding Energetisch Coach herstel en verdiep je het contact met je intuïtie en sensitiviteit, waarbij ook diepere lagen van bewustzijn worden aangeraakt. Je krijgt handvatten om je intuïtie tot een bruikbaar instrument te maken. Ook leer je hoe je cliënten met levensvragen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau kunt begeleiden. Een door Sonnevelt opgeleide Energetisch Coach beschikt over diverse methoden om levensenergie te laten stromen bij cliënten waardoor een verstoorde balans weer hersteld wordt.

Gratis proefles Opleiding Energetisch Coach

Proefles Energetisch Coach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Energetisch Coach.
  • Leer meer over intuïtie
  • Ontdek de 7 hoofdchakra's
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.