Vrouwelijke intuïtie, wat is dat?

Vrouwelijke intuïtie, wat is dat?

Zeg je op je intuïtie te vertrouwen? Dan wordt daar weleens lacherig over gedaan. Want, afgaan op je onderbuikgevoel klinkt volgens sommige mensen nogal zweverig. Die instant ingeving die je ervaart, is niet bewezen of beredeneerd met argumenten. Maar, wat is dan dat vrouwelijke voorgevoel? Hebben mannen het niet? En hoe herken je intuïtieve ingevingen?

Wat is vrouwelijke intuïtie?

Over wat nu de intuïtie van een vrouw is, is veel gepubliceerd. Lees je de informatie door dan valt op dat vrouwen in het algemeen beter zijn in het herkennen van emotionele nuances in stemmen, gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Daardoor zijn zij beter in staat subtiele boodschappen op te vangen op basis waarvan zij vervolgens beslissingen nemen.

Er zijn eveneens onderzoekers die zeggen dat het voorgevoel van vrouwen z’n oorsprong heeft in de prehistorie. Mannen waren toen immers maanden van huis en vrouwen bleven alleen met de kinderen achter op de nederzettingen.

Voor vrouwen speelt in contact staan met je gevoel ook een rol bij de verzorging en opvoeding van de kinderen. Want, die (aller)kleinsten kunnen niet altijd goed zelf aangeven wat ze nodig hebben. Misschien heb je er zelf ervaring mee dat je voorvoelde dat er iets met je kind was en dat klopte later ook.  Kortom, vrouwen staan beter in contact met hun gevoel en nemen op basis daarvan beslissingen.

En… hoe staat het met mannen en hun intuïtie?

Het voorgaande over vrouwelijke intuïtie doet vermoeden dat alleen vrouwen hun gevoel volgen. Maar wat blijkt? Ook mannen beschikken wel degelijk over intuïtie. Een bekend én vaak aangehaald voorbeeld in deze is Steve Jobs. Er wordt gezegd dat als hij zijn intuïtie niet had gevolgd dan was Apple nooit zo groot geworden.

Wel is bekend dat mannen doorgaans minder in contact staan met hun innerlijke gevoel. Mogelijk komt dat doordat intuïtie vaak als iets warms, zachts en vrouwelijks wordt gezien en dus zeker niet mannelijk. En dat verklaart mogelijk ook waarom mannen eerder op hun logica vertrouwen en hun ratio laten spreken als zij keuzes moeten maken. Dat betekent dus niet dat mannen niet intuïtief zijn. Het zit alleen als het ware wat verder weggestopt. 

Hoe herken je als vrouw intuïtieve ingevingen?

Wanneer weet je nu of je vrouwelijke intuïtie je een hint geeft? Enkele voorbeelden:

Een gevoel

Plots is het daar dat zware gevoel in je onderbuik dat je vertelt: dit klopt niet. Hoezo of waarom weet je niet. Of je hart maakt een vreugdesprongetje. Ja, dit voelt fijn zonder logische beredenering. Andere fysieke sensaties zijn nekharen die overeind gaan staan, kippenvel krijgen of een tinteling in je lijf voelen.

Een gedachte

Opeens plopt er een intuïtieve gedachte in je hoofd op. Vanuit het niets is het daar en inspireert je om dingen te doen, te creëren enzovoort.

Een flashback

Ofwel het gevoel hebben dat je een plek of persoon kent, iets eerder hebt meegemaakt, hebt gezien et cetera. Denk je er echter over na? Dan kun je er geen enkele referentie voor vinden.

Een afstemming

Je denkt aan iemand en die loopt je vervolgens tegen het lijf of diegene waar je aan denkt belt je op dat moment op.

Een droom

Ook via dromen kan je vrouwelijke intuïtie tot je spreken. Via je dromen krijg je informatie uit het onderbewuste. Waar je staat, wat je verlangt en zoekt.

Kortom, je vrouwelijke intuïtie kan op allerlei manieren tot je spreken. Ook via geuren, muziek, je omgeving, wat iemand tegen je zegt enzovoort. De kunst is om die signalen te herkennen. Je ‘antennes’ te gebruiken en erop leren te vertrouwen.

Leer hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie en hoe je daarin anderen kunt coachen in de opleiding Energetisch Coach.

Gratis proefles Opleiding Energetisch Coach

Proefles Energetisch Coach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Energetisch Coach.
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.