Leer te vertrouwen op je intuïtie, begin bij je zintuigen | Sonnevelt

Leer te vertrouwen op je intuïtie, begin bij je zintuigen

Sonnevelt

Intuïtie is innerlijk weten, innerlijke kennis, innerlijke overtuiging door ‘zeker weten’. Het komt uit het Latijn en betekent letterlijk ‘innerlijk zien’, inzicht dus. Als je je eigen inzicht volgt, erop vertrouwt, kun je wijs worden. Maar vertrouwen op je intuïtie is misschien ook wel een grote uitdaging. Toelaten wat er bij je binnenkomt en erop vertrouwen dat het goed is, zelfs als jij je er niet mee bemoeit.

Luisteren naar je intuïtie kan ruimte geven, je soms in één klap bevrijden van de kooi die je voor jezelf had gemaakt met denken, piekeren, analyseren en redeneren. Intuïtie kan sneller werken dan het intellect. Het lijkt dan wel of je denken een aantal door de logica vereiste stappen overslaat en dan is het de kunst op je ingeving te vertrouwen.

Hoe leer je vertrouwen op je intuïtie?

Vertrouwen betekent dat je bereid bent het bekende op te geven en je over te geven aan het onbekende. Vertrouwen betekent ook: niet omkijken, niet twijfelen. Een twijfelende geest kijkt altijd om, denkt altijd aan het alternatief, aan wat hij niet gedaan heeft en vraagt zich altijd af of hij wel het juiste gedaan heeft.

Hoe meer je durft te vertrouwen op wat je intuïtie jou vertelt, hoe meer je verbonden bent met je ziel en hoe gelukkiger je in het leven staat. Vertrouwen op je intuïtie betekent ook leren vertrouwen op je zintuigen. Ontwikkel je uiterlijke zintuigen (ogen, oren, neus, tast, mond), maak ze gevoeliger zodat ook je innerlijke zintuigen zich kunnen gaan ontwikkelen. Iedereen heeft innerlijke vermogens die met aandacht en oefening verder ontwikkeld kunnen worden. Meditatie is een manier die je geest de ruimte geeft om beter te zien wat is, zonder vooringenomenheden, verwachtingen, angsten of verlangens. Maar er zijn meer manieren om met de intuïtie in contact te komen. En die ingang is wellicht voor sommigen een stuk eenvoudiger te betreden,  namelijk via de zintuigen.

De vijf zintuigen, poort naar de intuïtie (het zesde zintuig)

De vijf zintuigen hebben de eigenschap om je direct in het huidige moment te halen. Via harmonieuze zintuiglijke prikkels, zoals rustgevende muziek of ontspannende aanraking, wordt de aandacht van de buitenwereld direct naar de binnenwereld gebracht. In eerste instantie naar de specifieke zintuigen, waardoor focus ontstaat op het zintuig om vervolgens meer rust te ervaren. Hierna kan het contact met de binnenwereld en dus met de intuïtie (het zesde zintuig) worden gelegd. 

De uiterlijke zintuigen kunnen dus worden beschouwd als een poort of sleutel naar het innerlijke waarnemen. Iedereen heeft wel eens de ervaring gehad helemaal op te gaan in het moment, omdat hij/zij geraakt werd door bijvoorbeeld een prachtig natuurlandschap, ontroerende muziek, een ontspannende massage of een heerlijke chocolademousse. Op dat soort momenten is het brein het meest helder en zit je helemaal in je gevoel en in het nu-moment. Zo ontstaat er ruimte voor de intuïtie en het innerlijk weten. Luister, voel, ruik, proef, kijk en geniet met aandacht.

Laat je zintuigen je dus leiden naar je intuïtie!

Leer alles over de intuitie en hoe je die moet intrerpreteren in de opleiding Intuitieve ontwikkeling/Energetisch Therapeut

Gratis proefles Opleiding Energetisch Therapeut

Proefles opleiding energetisch therapeut
  • Download de proefles van de opleiding Energetisch Therapeut
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap
  • Interessante en aanvullende informatie
Download proefles

Reacties

Goeiemorgen Albert, Zoals altijd ben ik met veel interesse je artikelen en andere info over de thema's en opleidingen aan het lezen. En zoals altijd met veel plezier. Ik hoop dan ook dat je begrijpt dat ik deze aankomende opmerking alleen plaats in de hoop jou (jullie) ermee te steunen (opbouwende kritiek?) Het gaat om een klein foutje in de tekst onder het kopje onder "de vijf zintuigen". Aan het eind van de alinea staat het woordje zesde (tenminste, dat was de bedoeling denk ik). Zie je t? Okee jongens, dat was t. Veel werkplezier verder en Heb een heerlijke zonnige dag en wie weet (op t moment dat ik het geld ervoor bij elkaar heb... ) hopelijk een keertje echt tot ziens Tot dan , warme groet uit Amsterdam, Tanya

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.