Succesvol coachen met de techniek van het Innerlijk Kind | Sonnevelt Opleidingen

Succesvol coachen met de techniek van het Innerlijk Kind

Soms kom je als Levenscoach vast te zitten in je begeleidingstraject. Dan kan de inzet van het Inner Child vaak voor een verrassende doorbraak zorgen.

Binnen een professionele coach opleiding wordt meestal geleerd hoe je als levenscoach kunt werken met de methode van het Inner child, oftewel het innerlijke kind.
Dit is een coachingstool die gebruikt wordt in de moderne vormen van psychologie. De techniek gaat er vanuit dat er een kind-deel aanwezig is in de in de psyche van ieder mens. Het kinddeel wordt gezien als een onafhankelijk werkend systeem. De term wordt vaak toegepast om aan te duiden dat wij allemaal bepaalde herinneringen  hebben uit onze kindertijd. Aan die herinneringen hebben we ook bepaalde gevoelens gekoppeld. En deze positieve of negatieve ‘kindervaringen uit het verleden, spelen voortdurend een rol in ons dagelijkse gedrag.

De geschiedenis van de Innerchild methode

Thomas Anthony Harris heeft de oorspronkelijke theorie van het innerlijk kind beschreven in het boek; ‘Ik ben o.k., jij bent o.k.’ Hij heeft zijn methode ontwikkeld op basis van de Transactionle Analyse, die op zijn beurt is ontwikkeld door psycholoog Eric Berne. Deze gebruikte de begrippen Ouder,- Volwassene en Kindego als beeldspraak om de interactie tussen mensen duidelijk te maken. Het is dus meer bedoeld als een metafoor, in plaats van een systeem dat zich in onze beide hersenhelften bevind.
Ook Carl Jung werkte graag met archetypen. Hij beschreef het innerlijke Kind als het Goddelijke Kind.
Andere termen die je ook wel tegenkomt zijn Ware Zelf of ‘Kind van Binnen’ dat door Charles Whitfield werd bedacht.
Het komt in feite allemaal op hetzelfde neer. Een gediplomeerde levenscoach dient vertrouwd te zijn met het idee dat de techniek van het  Innerlijke Kind zijn of haar cliënt kan helpen met het oplossen van een grote verscheidenheid aan levensvragen.

Ontwikkel meer spontaniteit van jouw Innerlijke Kind kunt toelaten

Oorspronkelijk waren we als kind vaak lekker spontaan, vrij, blij. En we durfden op onze intuïtie te vertrouwen. Onderstaand krijg je een mini workshop hoe je blokkades kunt vrijmaken uit jouw jeugd:

  • Bedenk een situatie waarin je het moeilijk vind om jezelf vrij te bewegen
  • Ga in gedachten eens terug in de tijd en zie jezelf weer als een kind. Op welke leeftijd had je een soortgelijke ervaring?
  • Wat is daar met het kind gebeurt. Wat had het eigenlijk willen doen, maar heeft het nooit meer gedaan? Wat was de conclusie die het kind daar getrokken heeft?
  • Wat heeft het kind nu nodig om de spontaniteit weer helemaal toe te laten?
  • Zoek naar mogelijkheden hoe je als volwassene nu, jouw gevisualiseerde kind kunt helpen.
  • Oefen dagelijks; door je het Innerlijk Kind voor te stellen en het aan je hand mee te nemen.

Wil je meer leren over het toepassen van bijzondere coachingstechnieken met een betrouwbare opleiding?

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Levenscoach

Reacties

Hallo, Bieden jullie ook afspraken via Skype? Ik ben namelijk woonachtig in Spanje. Alvast bedankt!

Studiecoach-gesprekken met Jolien Mahler zijn uiteraard mogelijk via skype. De opleidingen zijn klassikaal en kunnen hierdoor niet via skype plaatsvinden. Mocht je een skype afspraak willen maken, dan kun je dat het beste doen via info@sonneveltopleidingen.nl

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.