Ontvang nu 500 euro Sonnevelt budget voor je opleiding in maart! Meer >

Een kindercoach biedt hulp bij kinderen met problemen

Als je denkt dat kinderen nooit problemen hebben, heb je het mis. Al heel jong kunnen kinderen met zichzelf en de hele wereld overhoop liggen. Niet alleen kunnen kinderen problemen hebben met het verwerken van het overlijden van een ouder of een scheiding, maar ook minder heftige gebeurtenissen kunnen kinderen jarenlang in de weg zitten. Soms kan een kind langzamerhand steeds stiller worden, vaak last hebben van buikpijn en hoofdpijn, en blijkt pas na maanden dat het kind op school erg gepest wordt en daarmee hevig in de knoop zit. Soms zo heftig dat het met zelfmoordgedachten rond kan lopen.

Wat doe ik als mijn kinderen problemen hebben?

Als je ziet dat je kinderen problemen hebben, kan het zinvol zijn om een kindercoach om hulp te vragen. Dat hoeft niet alleen als het kind volledig ontspoort. Ook als je je zorgen maakt omdat je kind bleek en lusteloos is, als je kind slechter gaat presteren op school of last heeft van faalangst kan een kindercoach helpen. Een kindercoach is er om in situaties dat het kind niet lijkt te functioneren bij te springen en te helpen het kind weer op de rails te krijgen. Zodat je kind weer kind kan zijn.

Wat doet een kindercoach?

Een kindercoach kijkt niet alleen maar naar het kind zelf. Want als kinderen problemen hebben, speelt de omgeving daarbij vrijwel altijd een rol. De kindercoach kijkt naar het functioneren van het kind op school en met vriendjes. En de kindercoach observeert het kind in het gezin. Daaruit kan blijken dat het kind zichzelf wegcijfert, zichzelf niet lekker voelt in de situatie waarin het terecht is gekomen. De kindercoach helpt dan het kind om zijn of haar plek te vinden, en helpt ook de ouders om het kind de plek te geven die het nodig heeft. Dat kan door het kind extra aandacht te geven, positief te stimuleren of juist wat meer met rust te laten en kind te laten zijn. Kortom, als kinderen problemen hebben probeert de kindercoach de oorzaken op te sporen en die oorzaken weg te nemen, de hobbels voor het kind te verkleinen en het kind te helpen om te gaan met de wereld om hem heen.

Meer informatie over gedragsproblemen>>

Als kindercoach begeleid je ouders/opvoeders in de opvoeding en bij ontwikkelingsvraagstukken. Het is dé opleiding voor jou als jij het geweldig vindt om het zelfvertrouwen van kinderen en tieners te zien groeien, om jonge mensen te zien die voor hun talenten en passies durven te gaan, om kinderen vol levenslust te zien leven. Download de gratis proefles en laat je inspireren.

Proefles Kindercoach

Gratis proefles opleiding Kindercoach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over prikkelverwerking.
  • Ontdek de taal van het kind.