Suiker, de witte drug

Suiker, de witte drug

Hoe zoet ben jij? De gemiddelde Nederlander eet veertig kilo suiker per persoon per jaar. Dat is alles bij elkaar een volle kruiwagen! Wanneer ik aan anderen vraag hoeveel suiker ze gemiddeld eten, zegt bijna iedereen: ‘Oh, dat valt best wel mee.’ Maar de meeste zoetigheid zit verborgen in snoep, koekjes, toetjes en bijna alles waar een barcode op staat. Probeer nog maar eens iets in de supermarkt te vinden waar geen suiker in zit. De levensmiddelenindustrie is dol op suiker, want het is goedkoop, werkt verslavend en geeft je direct een goed gevoel. Alleen maar meer reden om er flink veel van toe te voegen in de producten.

Hieronder enkele waardevolle tips, die je de rest van je leven zoet houden:

1. Let op met ‘suikervrije’ producten

Als je op de verpakking leest dat er geen suiker aan het product is toegevoegd, let dan op. Meestal zitten de zogenaamde suikervrije producten vol met chemische suikervervangers zoals aspartaam en sorbitol. Deze zijn wellicht nog schadelijker dan gewone suiker!

2. Neem de tijd om te kauwen

Je hebt die zoetstoffen niet nodig. Wanneer je de tijd neemt om wat langer op een volkoren boterham te kauwen, dan wordt deze vanzelf zoet in uw mond. Begin vandaag met één product te schrappen waar suiker in zit.

3. Voorkom ‘emotie-eten’

Zodra je in een verdrietige situatie terecht komt, dan geeft een zoete hap direct troost. Dit is jou als kind al aangeleerd. Bij pijn legt de ouder er gewoon een snoepje op. Maar suiker is slechts een slap vervangmiddel voor echte liefde. Durf te vragen om een moment van onverdeelde aandacht. Als je dat werkelijk durft te ontvangen, dan kan daar geen suiker tegenop!

Wil je ook leren hoe je bewuster met voeding kunt omgaan? Neem dan eens een kijkje bij de opleidingen Gezondheidscoaching.

Gratis proefles Opleiding Gewichtsconsulent

Proefles Gewichtsconsulent | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Gewichtsconsulent.
  • Ontdek de invloed van de psyche
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.