Voetreflexzonemassage en aromatherapie

De voet is een afspiegeling van de toestand waarin het lichaam verkeert. Onder een voet bevinden zich zones/punten die corresponderen met de diverse lichaamsfuncties. Door deze punten te activeren/stimuleren komt het herstelproces op gang.

Voetreflexzonemassage is een holistische geneeswijze en dit betekent dat er gekeken wordt naar de mens in zijn/haar geheel. Voor het maken van een behandelplan vindt altijd eerst een voorgesprek plaats, waarna samen met de cliënt een anamnese wordt ingevuld. Op basis van de anamnese, palpatie (‘kijken naar de voet’) en een analysemassage kan de klacht goed in beeld worden gebracht, waarna een behandelplan wordt gemaakt. Een behandelplan  bestaat uit ongeveer 10-15 behandelingen.

De behandelingen worden, mits u aanvullend verzekerd bent, vergoed door uw ziektekostenverzekering.

Aromatherapie en voetreflexzonemassage

Wat is etherische olie: etherische olie is een extract (essence) dat wordt verkregen uit bijvoorbeeld planten, bloemen, wortels, hout, hars enzovoort. Etherische olie wordt onder andere verkregen door waterdampdistillatie, koude persing of enfleurage.
Er is een groot verschil tussen goede en slechte kwaliteit. Kies altijd voor een goede kwaliteit etherische olie. Wordt de olie relatief goedkoop aangeboden, dan is dit meestal van minder goede kwaliteit. Goede en biologische kwaliteit is altijd duurder. Schaf olie aan bij een betrouwbare leverancier. Dit is o.a. afhankelijk van het gebruikte basismateriaal. Tot de middenprijsklasse (rond € 10,=/€ 15,=) behoren o.a Ylang Ylang, Petit Grain. Rozen e.o. is daarentegen erg kostbaar. Goede merken zijn bijv. Chi, Volatile, Sjankara of andere goede biologisch verkregen olie.

Etherische oliën hebben elk hun eigen werking

Etherische oliën hebben elk hun eigen specifieke werking, zoals: lavendel is rustgevend en kan worden ingezet bij brandwonden, kamille is ontstekingsremmend, Munt is krampstillend, sommige werken weer in op de spijsvertering.
Etherische olie is bijzonder goed toe te passen in combinatie met voetreflex-zonemassage omdat het specifieke geneeskrachtige eigenschappen heeft. Daarnaast heeft etherische olie invloed op het zgn. ‘oergeheugen’ (lymbisch geheugen) en kan daardoor (on)bewust zowel positieve als negatieve herinneringen/gebeurtenissen uit het verleden oproepen. Het is ook mogelijk om een nieuwe ervaring te verbinden aan een etherische olie.

Aromatherapie wordt daarom ook toegepast bij bijvoorbeeld dementerende bejaarden en verstandelijk gehandicapten. Door te ruiken aan een etherische olie kan een bepaald gevoel/herinnering weer worden opgeroepen.  Etherische olie kan o.a. worden gebruikt in een streamer, verwerkt in een draagolie voor een massage, inname (uitsluitend onder begeleiding van een gediplomeerd aromatherapeut!) of op een zakdoekje als geurherinnering aan een behandeling.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.