Wat doet een natuurvoedingsadviseur?

Wat doet een natuurvoedingsadviseur?

Voeding staat steeds meer in de belangstelling. Mensen (her)ontdekken hoe belangrijk voeding is voor een gezond en vitaal leven en willen daar meer over weten. Steeds meer mensen kiezen voor een bewustere en meer duurzame leefstijl. Een natuurvoedingsadviseur haakt aan op die behoefte.

Terug naar de basis

Kijkende naar het huidige tijdsbeeld is er steeds meer verwarring over gezonde voeding. Wat klopt er nou wel en niet? De ideeën lijken extremer te worden en de wetenschap heeft ook lang niet overal antwoorden op. Daarbij komt dat er op voedingsgebied ook veel misleiding is, waardoor het niet zo eenvoudig is om een juiste koers te kiezen. Van daaruit is er behoefte aan adviseurs die een goede koers kunnen helpen uitzetten. Natuurvoeding gaat terug naar de basis: wat is de essentie van gezonde, volwaardige voeding?

Wat een natuurvoedingsadviseur doet

Een natuurvoedingsadviseur is eigenlijk een expert op het gebied van natuurlijke voeding. Zo heb je uitgebreide kennis over de invloed van natuurvoeding op het lichaam en hoe het bijdraagt aan de algehele mentale en fysieke gezondheid. In je dagelijkse werk kun je mensen 1-op-1, groepen en organisaties begeleiden alsook advies geven. Dat kan zowel preventief als curatief.

Je kunt bijvoorbeeld advies geven op individuele basis, maar ook voorlichting geven op scholen, aan sportverenigingen en bij bedrijven. Over onder meer wat natuurvoeding nu precies is, wat de invloed ervan is op de gezondheid en hoe je stap voor stap je eetpatroon kunt aanpassen. Dat kun je doen door lezingen te houden, maar ook door workshops te organiseren of door samen te gaan koken met natuurlijke voedingsmiddelen.

Beroep natuurvoedingsadviseur

Maatschappelijk gezien is er een groeiende behoefte aan deskundigen op het gebied van optimale voeding. Mensen willen meer regie over hun eigen vitaliteit en gezondheid. Een natuurvoedingsadviseur speelt daar op in door dit met individuele cliënten en organisaties concreet te maken.

Het beroep van een natuurvoedingsadviseur kan worden uitgeoefend als:

Zelfstandige

Het voeren van een eigen adviespraktijk gericht op cliënten en/of bedrijven.

In dienst bij een bedrijf of instelling

Als zzp-er of als werknemer kan een natuurvoedingsadviseur worden ingehuurd om advies te geven. Denk bijvoorbeeld aan instellingen  die willen inzetten op een duurzamer beleid of op het bevorderen van de vitaliteit en gezondheid van werknemers. Ook kan een natuurvoedingsadviseur onderdeel zijn van leefstijladvisering.

Aanvulling op het eigen beroep

Mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven, de zorg, alternatieve gezondheid of een eigen praktijk hebben, kunnen natuurvoedingsadviseur inzetten als uitbreiding van hun aanbod. Denk bijvoorbeeld aan een coach die ook voedingsadviezen wil geven of een kok die met natuurvoeding wil gaan koken.

Vitaliteitscoach

Natuurvoedingsadviseur kan worden uitgebreid met Stress en Burn-out Coach en met Mental Coach of Basis Coach om te kunnen werken als Vitaliteitscoach.

Wat doet een adviseur

Een adviseur helpt een cliënt met het vertalen van de vraag in concrete adviezen. De cliënt (of organisatie) is vrij om deze adviezen uit voeren. Adviseren is iemand iets leren. De geadviseerde maakt zich vaardigheden eigen die zorgen dat ze zelf de oplossingen vinden. De adviseur helpt om veranderingen te bewerkstelligen. De adviseur doet dit door relevante vakkennis aan te bieden en de cliënt bewust te maken van zijn eigen proces.

De natuurvoedingsadviseur definieert met de cliënt een adviesvraag en helpt deze te vertalen naar concrete acties die de cliënt zelf kan ondernemen. De belangrijkste tools die een natuurvoedingsadviseur heeft om te komen tot een goed advies zijn: informeren, motiveren, controleren en confronteren.

Wil je je graag verdiepen in natuurvoeding en/of er je werk van maken? Bekijk dan de opleiding Natuurvoedingsadviseur.

Gratis proefles Opleiding Natuurvoedingsadviseur

Proefles Natuurvoedingsadviseur | Sonnevelt
  • Leer de basisprincipes van natuurvoeding.
  • Lees meer over fruit en groente(consumptie).
  • Ontdek de verschillende soorten koolhydraten.
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.