Docent

Susanne Graf

“Mijn inspiratiebron zijn de processen die in het leven plaatsvinden en die voor mij terug te vinden zijn in de natuur en in de mensen om mij heen.”

Dol op verbinden

Ik ben dol op verbinden wat er maar te verbinden valt. Dat is doceren voor mij: verbinden. De studenten verbinden met de essentie van het coachvak en coach zijn. Ik vind het geweldig om mensen de passie voor dit vak te laten ervaren.

Processen

Het leven zelf! De processen die in het leven plaatsvinden en die voor mij terug te vinden zijn in de natuur en in de mensen om mij heen. Alles van het leven wordt hierin gereflecteerd. Door ze bewust te beleven, te ervaren en te doorvoelen zijn deze processen voor mij een inspiratiebron voor het lesgeven.

Voeding voor het hart

Ik ben een energieke en enthousiaste persoonlijkheid. Vitaliteit is voor mij voeding voor het hart. Dit levend houden doe ik door te bewegen en mentale rust in balans te houden. Om mijn vitaliteit te bewaren zoek ik balans tussen bewegen en ontspannen. Wekelijks hardlopen, zwemmen, tennissen, dansen en zingen en mediteren brengen mij in deze balans. En……ik houd van een mediterraan leven dus deze balans mag ik echt ter harte nemen :-)

Holistische benadering

De holistische benadering bij de Sonnevelt opleidingen maakt dat ik mij er thuis voel. Tevens ben ik heel blij dat ik deel mag uitmaken van zo’n fantastisch docententeam dat staat voor kwaliteit en professionaliteit .

Mijn achtergrond

Vele jaren ben ik in het onderwijs werkzaam geweest en heeft bij mij het accent gelegen op het begeleiden van kinderen, hun ouders en leerkrachten. Op een gegeven moment zocht ik naar meer verdieping in mijn leven en ben ik een opleiding tot psycho-sociaal therapeut gaan volgen. Inmiddels heb ik een bloeiende praktijk en geef ik les om anderen dit prachtige vak te leren.

Mijn vakgebied

Door mijn veelzijdigheid is mijn werkgebied ook veelzijdig. Het begeleiden van individuen, partners en/of gezinnen met als specialiteit: opstellingenwerk, EMDR en HSP en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling voor particulieren en organisaties. Voor de nodige balans geef ik meditatielessen.