Ga direct naar de inhoudGa direct naar de hoofdnavigatie
Bel ons gerust: 0418 51 57 82
Logo Sonnevelt opleidingen10 keer op rij verkozen tot beste opleider van Nederland
Ga naar alle opleidingen
LinkedINInstagramFacebookTwitterYouTube

Onze aanpak

Sonnevelt streeft al 29 jaar naar een samenleving waarin vitaal leven voor iedereen bereikbaar en vanzelfsprekend is. Wij leveren een bijdrage door opleidingen aan te bieden die studenten inspireren, raken en verrijken. Onze docenten leren mensen hoe zij een gezonde levensstijl ontwikkelen zodat zij als coach anderen daarbij kunnen helpen. Vitale mensen zijn dankbaar, kunnen accepteren wie zij zijn en nemen verantwoordelijkheid voor hun daden en de mensen om hen heen. Sonnevelt gunt iedereen om te genieten van het leven.

Vitaal leven

In onze filosofie zijn lichaam en geest geen gescheiden werelden, maar beïnvloeden zij elkaar. Vitaliteit is alleen bereikbaar als lichaam en geest met elkaar in balans zijn. Deze filosofie hebben de docenten van Sonnevelt al meer dan negentwintig jaar onderwezen. Naar schatting zijn inmiddels meer dan 25.000 studenten opgeleid met deze kennis. Via-via zijn dat er misschien wel honderdduizenden. Het maakt Sonnevelt Opleidingen tot een van de hoofdspelers in de brede beweging naar een vitalere samenleving. 

Onze methode

Vitaal leven heeft alles te maken met gevoel en het hart. In de opleidingen van Sonnevelt worden iedere dag in iedere opleiding mensen geraakt door de persoonlijke verhalen van docenten en medestudenten. In die open sfeer ontstaat vitaliteit: een gezonde, gelukkige geest in een gezond lichaam.
 

Vitaliteit: een gezonde, gelukkige geest in een gezond lichaam


Persoonlijke benadering

Centraal in iedere opleiding van Sonnevelt staat de persoonlijke benadering en het menselijk contact tussen docenten en studenten. Kennis wordt overgedragen, mensen ontmoeten elkaar, en vooral, ze raken elkaar en worden geraakt. In een persoonlijke sfeer durven mensen kwetsbaar te zijn. Ze groeien als mens en verwerven tegelijkertijd kennis voor hun huidige werk of leggen de basis voor een succesvolle coachingspraktijk.

Ervaring

Een opleiding van Sonnevelt bestaat voor vijftig procent uit ervaring, dertig procent uit feedback en intervisie en twintig procent uit theorie. Ervaring doen studenten op door practica waarin geoefend wordt in coaching. Onder begeleiding van een docent kunnen studenten oefenen. Zo worden ze ‘in de ervaring’ gezet van hoe het is om een eigen praktijk te hebben met cliënten. Sonnevelt biedt daarmee een ‘opleiding plus’: je krijgt wat je verwacht, maar er komt altijd iets bij.

Onze opleidingen

Sonnevelt verzorgt opleidingen, nascholing, maar ook incompany masterclasses en e-learnings, op het gebied van vitaliteit en gezonde levensstijl. Parel aan de kroon is de opleiding tot vitaliteitscoach. Sonnevelt is de opleider voor mensen voor wie persoonlijke groei hun beroep is of dat willen maken, zoals coaches, therapeuten of adviseurs.

Beste opleider van NL

Inmiddels behoren we nu al 10 jaar op rij bij de Beste Opleiders van Nederland en bevat onze 'prijzenkast' maar liefst 6x goud, 9x zilver en 3x brons. Dit dankzij de positieve reviews van onze studenten.

Onze toekomst

Vitaal leven voor iedereen bereikbaar: dat is wat Sonnevelt nastreeft. Wij groeien uit tot een community voor vitaal leven. Sonnevelt is synoniem aan een leven waarin je geniet van je werk, van reizen, van gezelschap, van de samenleving om je heen, van een leven in balans. Vitaal leven leer je bij Sonnevelt.