Emoties en allergieën

emoties en allergieën

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen last hebben van allergieën. Maar waar komen die allergieën vandaan? En misschien nog belangrijker, hoe kom je er weer van af?

Wat is een allergie?

Een allergie is een overdreven reactie van het immuunsysteem (het verdedigingssysteem van je lichaam) op een normale stof.  Je lichaam meet op energetisch niveau met welke stof hij te maken heeft. Dus ook als een bepaalde stof vermengd is met een andere, zal het lichaam dit herkennen en er op reageren.

Hoe kunnen emoties allergieën veroorzaken?

Stel je eet een ijsje en voor je neus gebeurt een ernstig ongeluk. Je lichaam schiet in de stress van de heftige emotie. Het lichaam kan op zoek gaan naar de oorzaak van deze emotie. Dan kan het zijn dat het lichaam meet dat de lactose (melksuiker) van het ijsje sterk aanwezig is en dat als de foute stof aanwijst. Het gevolg hiervan is dat de lactose als het ware op de zwarte lijst komt te staan. Het lichaam zal vanaf dat moment overdreven kunnen reageren op lactose. Een ijsje eten is dan niet alleen meer fijn, maar zou dan ook maag-/darmproblemen kunnen veroorzaken.

Huisdieren worden vaak geaaid om stress en emoties te verwerken. Gevolg kan dus zijn dat je na bepaalde tijd allergisch wordt voor de huid en haren van je huisdier. Dit komt in de praktijk erg vaak voor.

Symptomen van allergieën

Allergieën kunnen energetische blokkade’s veroorzaken met alle gevolgen van dien. De chakra’s (energiecentra) en meridianen (energiebanen) van het lichaam, kunnen geblokkeerd raken, waardoor bepaalde klachten kunnen optreden.

Er zijn veel symptomen die lang niet altijd aan een allergie gekoppeld worden. Voorbeelden hiervan zijn : ademhalingsproblemen als bij bronchitis, longontsteking en astma, maag- en darmklachten, spijsverteringsmoeilijkheden, acute buikpijn, constipatie, diarree, nier- of blaasontstekingen, verschillende soorten hoofdpijn, rugpijn, artritis, rusteloos gevoel in het been, hyperactiviteit, concentratiestoornissen, leerproblemen, huidaandoeningen zoals eczeem.

Wat kun je aan allergieën doen?

Of je er iets aan moet doen, hangt natuurlijk sterk af van de last die je er van hebt en of je de stof makkelijk kan vermijden. Bij een allergie voor nikkel, kun je makkelijk zilver gebruiken, maar een allergie voor pollen is erg moeilijk te ontwijken. Bij een allergie voor je eigen huisdier kun je dat dier weg doen, maar meestal is dat niet wenselijk.
Dus als je er veel last van hebt en het is niet of moeilijk te vermijden, is het zinvol om er iets aan te laten doen. Als de allergie is verdwenen, gaat de energie weer normaal stromen en zullen de klachten verdwijnen.

Het opruimen van allergieën leidt in de regel tot ontgifting, waardoor het van belang is dat er veel water wordt gedronken om alles af te voeren. Na dit alles komt je lichaam energetisch weer in balans en voel je je beter.

Gratis proefles Opleiding Energetisch Coach

Proefles Energetisch Coach | Sonnevelt
  • Download de proefles van de opleiding Energetisch Coach.
  • Leer meer over intuïtie
  • Ontdek de 7 hoofdchakra's
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.