Gezonde snacks voor kinderen kunnen ook lekker zijn

Gezonde snacks voor kinderen

Heb jij dat nou ook? Je kind is jarig en je wilt een leuke en lekkere traktatie bedenken om te trakteren in de klas. Je wilt dat het er feestelijk uitziet en niet al te veel tijd kost om te maken. Maar misschien vind je het wel het aller-belangrijkste dat het een gezonde snack is voor kinderen.

Eetgewoontes

Je hoort en leest steeds vaker berichten dat kinderen te dik zijn. En tv-programma’s als Help mijn kind is te dik zijn steeds vaker op tv. Het is nodig als ouder hierover na te denken, want als je nu je kind opvoedt met goede en gezonde eetgewoontes, heeft je kind zijn/haar hele leven hiervan profijt. Je moet er soms wat meer moeite voor doen om iets gezonds aan je kinderen te geven. Het is zo gemakkelijk om een kind snoep, chips, ijs en frisdrank te geven. Als je gezonde dingen zoals fruit en groente op aantrekkelijke wijze aan je kinderen presenteert, vinden ze dit misschien net zo lekker. Heb je al weleens gedacht aan fruitijsjes, apppelchips, fruitfrietjes met kwark of een prikker met bijvoorbeeld fruit en/of groente en iets hartigs?

Verantwoorde voeding

In groente en fruit zitten vitamines, mineralen en vezels die zeer belangrijk zijn voor je kind. In de tussendoortjes zoals snoep, chips, ijs, snacks en frisdrank, zitten veel koolhydraten, vetten, zouten. Deze tussendoortjes zijn niet nodig voor een verantwoorde voeding.

Maak van gezonde voeding een traktatie

Het is daarom nodig dat je als ouder nadenkt over wat voor tussendoortje of traktatie je je kinderen geeft. Op internet zijn genoeg gezonde snacks te vinden en het hoeft helemaal niet duurder te zijn of meer tijd te kosten om te maken. Als je je kind nu het goede voorbeeld geeft, zal je kind later zelf dit voorbeeld volgen. Een gezonde snack is niet alleen gezond, maar ook erg lekker.

Wil je kritisch leren kijken naar het huidige voedselaanbod en ervaren hoe het is om met kindervoeding aan de slag te gaan? Neem dan een kijkje bij de Specialisatie Kind en (op)voeding.

Gratis proefles Opleiding Kindercoach

Proefles Kindercoach | Sonnevelt
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Leer meer over thema's als prikkelverwerking en kinderen spiegelen
  • Lees over een praktijkvoorbeeld
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.