Het beste voornemen is gelukkig zijn | Sonnevelt Opleidingen

Het beste voornemen is gelukkig zijn

Het beste voornemen is gelukkig zijn

We hebben gelukkig ‘Blue Monday’ achter de rug. Het kan de rest van het jaar niet depressiever meer worden. Wetenschappers hebben bedacht dat op de 3e maandag van januari de meeste mensen in de put zitten. Eén van de redenen is dat de goede voornemens van 1 januari weer niet lijken te lukken. Daarnaast spelen de (koude en natte) weersomstandigheden ook een belangrijke rol.

Hoe kun je ervoor zorgen dat het nieuwe jaar een jaar wordt dat vervullend en liefdevol voor jou wordt?

Gelukkig zijn zit al in je

Je hebt 40 procent invloed op je eigen geluk. De mogelijkheid om gelukkig te zijn zit al in je. Het is hier en nu aanwezig. Je bent er waarschijnlijk inmiddels wel al achter gekomen dat de nieuwste flatscreen, het volgende paar nieuwe schoenen en de zoveelste vakantiereis slechts tijdelijk geluk geven. Het zijn juist de kleine dingen die je laten ervaren dat geluk altijd heel dichtbij is. Gelukkig zijn vraagt alleen om regelmatig een keuze te maken. Het is een innerlijke houding, waarmee jouw leven meer in balans komt. Je hoeft dit jaar niet te zoeken naar ‘buitengewone” zaken. Doordat je meer met je aandacht in het hier-en-nu komt, worden alledaagse dingen weer wonderen. Dit geeft rust en voldoening. Door doelen te stellen geef je aan dat je niet gelukkig bent. De meeste doelen die mensen stellen liggen ver weg of zijn te ambitieus. Ze vertellen bovendien dat je niet gelukkig bent met jouw huidige situatie. Begin dit jaar met maar één doel. Meer in het hier-en-nu te leven. Dan bent je in staat om uit de tredmolen van jouw eigen opgelegde gedachten te stappen. Je houdt meer energie en vitaliteit over. Door regelmatig stil te staan, kun je jezelf steeds beter bezighouden met wat in jouw leven werkelijk de bedoeling is.

Het blijkt dat mensen die werkelijk gelukkig zijn zich bezighouden met twee zaken; leren en een bijdrage leveren. Welke opleidingen passen bij jou en waar  liggen voor jou de mogelijkheden ?

Gratis proefles Opleiding Gelukscoach

Proefles opleiding Gelukscoach
  • Lees delen van verschillende hoofdstukken uit de lesmap.
  • Leer meer over de inzichten en modellen over geluk en de factoren die van invloed zijn op welbevinden.
  • Lees over deelonderwerpen binnen de positieve psychologie zoals optimisme, mindfulness en flow.
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.