Ontvang nu 500 euro Sonnevelt budget voor je opleiding in maart! Meer >

Investeer in je lichaam, dat blijft de rest van je leven bij je

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat beweging en massage zowel lichaam als geest ondersteunen. De vitaliteit van de mens staat hierbij centraal.

Vitaliteit heeft als synoniem ‘levendigheid’ of ‘levenskracht’.  Door vitaliteit wordt het immuunsysteem versterkt,  ga je jezelf lekker voelen en mentale (de geest of gedachtes) energie wordt ontladen en opgeladen zodat een evenwichtige balans ontstaat. Dit draagt zorg voor een sterke persoonlijkheid en verbetering van toekomstperspectief voor jezelf. Als je het vergelijkt met een boom, dan is het de mogelijkheid van een boom om te herstellen van `aanslagen` die op hem gepleegd worden. Bijvoorbeeld als er wortels van de boom weggehaald worden, dan zal de boom in eerste instantie een conditievermindering laten zien. Een vitale boom heeft de kracht hiervan te herstellen!

Een manier om te investeren in je lichaam is: bewegen

In de natuur heerst een ontspannen sfeer en hier kunnen verschillende sporten beoefend worden, zoals wandelen, hardlopen en fietsen. Wandelen in de natuur draagt zorg voor bewustwording van lijf en zintuigen en is een manier van bewegen. De aandacht wordt gericht op de natuur en je lichaam. Op deze manier staat ‘ont-moeten’ centraal om meer te gaan voelen. Door beweging wordt een natuurlijke gesteldheid en krachten van je lichaam op gang gebracht en in balans gebracht. Je zou het zo kunnen formuleren dat er mensen zijn die ‘met beide voeten stevig op de grond’ staan of ‘geaard’ zijn, waardoor de energiebalans goed doorstroomt. De vitaliteit van de mens wordt versterkt.

Een manier om te investeren in je lichaam is: massage

Er zijn veel mensen die geen innerlijke rust vinden. In onze maatschappij, waar zoveel ‘moet’, komen er steeds meer mensen met bepaalde klachten of aandoeningen van zowel lichamelijke als mentale aard. Deze klachten kunnen voortkomen uit hard en/of veel werken in combinatie met de privésituatie en gebrek aan beweging. Draagt dit bij aan optimale zorg voor investering in het lichaam en vitaliteit?

Door middel van massage worden mensen echt (aan-)geraakt. Hierdoor wordt er van alles in gang gezet in de energiebalans tussen lichaam en geest. Stimuleren van doorbloeding van de spieren en lymfedoorstroming zijn belangrijke onderdelen die door de massage in werking gezet worden. Door massage komen mensen weer als het ware ‘thuis in hun lichaam’. Waardoor men tevens weer ‘met beide voeten stevig op de grond staat’ of ‘kan aarden’. De vitaliteit van de mens wordt versterkt.

Massage en bewegen

Door herhaaldelijk uitvoeren van massage en bewegen en in het zogenoemde ‘hier en nu’ te blijven, komt er een bijzonder proces op gang dat lichaam en geest in balans brengt; een zichzelf versterkend proces waarbij dit bewustzijn steeds krachtiger wordt en dan ook weer stimulerend werkt. De vitaliteit van de mens wordt compleet versterkt.

Wil jij ook beter leren luisteren naar je lichaam? Dan is de opleiding Lichaamsgericht Coach een mooie start.

Proefles opleiding Lichaamsgericht Coach

Gratis proefles opleiding Lichaamsgericht Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer over coachen en waarnemen.
  • Ontdek de rol van emoties.