Opleiding intuïtieve ontwikkeling: leren vertrouwen op je intuïtie

Uit onderzoek blijkt dat je gedrag voor 95% wordt aangestuurd door je onderbewuste. Je ‘onderbuik gevoel’ is goed. Maar hoe kan je daar je belangrijke keuzes op baseren? In een opleiding intuïtieve ontwikkeling leer je je open te stellen voor je innerlijke stem - je intuïtie - en erop te vertrouwen.

Proefles opleiding Energetisch Coach

Gratis proefles opleiding Energetisch Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over intuïtie.
  • Ontdek de 7 hoofdchakra's.

Wat is intuïtie?

Intuïtie is je zesde zintuig naast smaak, tast, reuk, gehoor en zicht. Het wordt ook wel omschreven als ‘diep van binnen weten’, ‘innerlijk zien’ of ‘onderbuikgevoel’. Het omvat alle kennis en ervaring die je in je onderbewuste hebt opgeslagen en biedt je een schat aan bruikbare informatie. 
Iedereen beschikt over intuïtie. Echter, erop vertrouwen doe je niet altijd. Eenvoudigweg omdat het op de achtergrond is geraakt. Als je groter en volwassen wordt, beslis je vaak met je hoofd. Rationeel op basis van feiten. Het gevolg is dat je dingen beredeneert en zo het contact verliest met je innerlijke stem, je intuïtie. 

Inmiddels is er ook een kentering zichtbaar. Op je gevoel afgaan en naar je hart luisteren, wordt steeds belangrijker. Omdat je je dan bezighoudt met wat je energie geeft en goed voelt. Om weer naar je intuïtie te leren luisteren en te vertrouwen op wat dat innerlijke stemmetje je vertelt, biedt een opleiding of cursus intuïtieve ontwikkeling uitkomst. 

Voordelen intuïtieve ontwikkeling

Tijdens een opleiding op het gebied van intuïtieve ontwikkeling ontwikkel je je intuïtieve vaardigheden waardoor je gevoeligheid voor innerlijke signalen toeneemt. Daardoor kun je onder andere beter op je gevoel afgaan en keuzes baseren op je intuïtie. Het gevolg is dat je dan veel beter in staat bent te doen wat écht bij je past.

Veel succesvolle mensen uit het verleden hebben zich laten leiden door hun intuïtie. Bijvoorbeeld Steve Jobs die zei: ‘Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Die weten al waar je naar toe moet.’ Jobs deed dat en maakte zo Apple uiteindelijk groot. Maar ook andere grootheden als Einstein en Picasso verkondigden woorden van eenzelfde strekking en leefden ernaar. Dat is niet zo verwonderlijk. Omdat je intuïtie volgen en erop vertrouwen je allerlei voordelen biedt.

Ga je af op je intuïtie? Dan ben je onder andere beter in staat beslissingen te nemen. Je laat je immers niet leiden door emoties of angsten. Daarnaast speelt mee dat je sensitiever wordt waardoor je beter signalen opvangt. Ook besluiten nemen gaat je makkelijker af, want je twijfelt minder en voelt gevoelsmatig aan wat bij je past. Al met al zorgt dat ervoor dat je keuzes maakt die je blijer en gelukkiger maken.

Opleiding intuïtieve ontwikkeling

Wil je ook graag je intuïtie ontwikkelen en erop leren vertrouwen? Via een opleiding op het gebied van intuïtieve ontwikkeling leer je je onder andere open te stellen voor innerlijke signalen die je lichaam en geest je geven en daar ook gebruik van te maken. Aan de hand van onder andere praktische oefeningen, meditaties, visualisaties en dergelijke leer je contact te maken met je intuïtie. Ook is er ruim aandacht voor chakra’s, de energiecentra van je bewustzijn. Die helpen je inzicht te krijgen in je energiestromen, maar ook waar er blokkades zijn en hoe je die kunt oplossen.

In de tweejarige opleiding Energetisch Coach van Sonnevelt leer je in het 1e jaar hoe je kunt vertrouwen op je intuïtie op grond van het menselijke energieveld. Hiervoor staan we uitgebreid stil bij alle zeven chakra’s en wat die betekenen voor jou. In het 2e jaar leer je hoe je anderen kunt leren te vertrouwen op hun intuïtie. Vitale mensen durven te vertrouwen op hun gevoel: in de opleiding leer je dit prachtige vermogen kundig in te zetten voor begeleiding.