Alles is energie

De mens is een energetisch wezen. Het fysieke lichaam vormt de innerlijke dragende en vormende matrijs voor een ‘fijnstoffelijk’ energetisch lichaam. Het is doordrongen en omringd door verschillende energielagen, ook wel de aura genoemd. Voorts zitten er in deze aura op bepaalde vaste plekken de chakra’s. Ze zorgen voor de energie-uitwisseling tussen de verschillende auralagen en ook de kosmische energie, de energie die ons allen omringt, en waarmee men continu in contact is. Het energetisch lichaam is constant in beweging en doordringt elke cel van het lichaam. Een verstoord energiesysteem leidt tot klachten en ziekten, maar andersom geldt dit ook.

Het zelfhelend vermogen van het lichaam

Elk lichaam, elk organisme, heeft een zelfhelend vermogen. Het lichaam heelt en handhaaft dus in feite zichzelf en niet de therapeut. Het is steeds op zoek naar een evenwicht, een dynamisch evenwicht omdat het organisme altijd aan verandering onderhevig is. Ik behandel niet het symptoom of de klacht zélf, maar de cliënt. Ik kan helpen in het inzicht geven in het ziekteproces zodat er ook in de toekomst een preventieve werking vanuit gegaan kan worden. Als therapeut ga ik de dialoog aan met het zelfhelend vermogen van het lichaam. Op deze manier ondersteun en bevorder ik natuurlijke processen.

Door aan het energiesysteem te ‘werken’, creëer ik alle gunstige voorwaarden waardoor het zelfhelend vermogen optimaal kan functioneren. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het weghalen van blokkades, het uitbalanceren van de chakra’s en het gronden van het lichaam, waarbij ik uitga van een holistische benadering.

Ook meditatie is een behandelvorm die vaak het natuurlijke helingsproces kan bevorderen. Door meer bewust te worden van ons innerlijk bewustzijn, creëren we bij onszelf nieuwe inzichten die weer kunnen leiden tot het verwerken van bepaalde emoties en daardoor het balanceren van onze chakra’s.

Uiteindelijk kunnen we basaal de meditatie in 3 vormen verdelen:

1.de concentratiemeditatie
2. de healingmeditie
3. de inzichtmeditatie

Ik start altijd vanuit de concentratiemeditatie waarna we een pad gaan vinden om het beoogde doel te realiseren.

Het uiteindijke doel is om lichaam en ziel in balans te krijgen.

Geschreven door een oud student Energetisch Therapeut (is nu opleiding Energetisch Coach).

Proefles opleiding Energetisch Coach

Gratis proefles opleiding Energetisch Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over intuïtie.
  • Ontdek de 7 hoofdchakra's.