De voordelen van voetreflexologie tijdens de zwangerschap

Voetreflexologie tijdens de zwangerschap

Voetreflexologie toepassen tijdens de zwangerschap doet je op allerlei manieren goed. Niet alleen helpt het onder andere de rollercoaster aan hormonen die door je lijf gieren in bedwang te houden. Ook kan het lichamelijke zwangerschapsongemakken verlichten of zelfs laten verdwijnen. Kortom, de pluspunten van een voetreflexbehandeling als je zwanger bent.

Voetreflexologie en zwangerschap

Zwanger zijn is fijn. Het is een periode waar je zo veel mogelijk van wilt genieten. En… soms is dat best lastig. Want, niet alleen onderga je lichamelijk en geestelijk allerlei veranderingen, maar ook daarbuiten zijn er allerlei zaken die de nodige aandacht vergen. Mogelijk blijf je werken? Moet je ondertussen de babykamer inrichten? Alvast de opvang regelen voor na de geboorte? Enzovoort. Dat kan de nodige spanningen met zich meebrengen. Voetreflexologie kan je dan helpen te ontspannen, rust te creëren en in balans te blijven, waardoor jij en je ongeboren kindje zich lekker voelen.

Wat houdt een voetreflexbehandeling in?

Voetreflexologie is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze uit het oosten. De gedachte erachter is dat op je voet allerlei reflexpunten zitten die zijn verbonden met je organen, ledematen, spieren, zenuwen en dergelijke in je lijf. Door druk uit te oefenen op die plekken van je voet kun je zowel lichamelijke, geestelijke als emotionele blokkades opheffen en uiteindelijk de balans herstellen.

Immers, spanningen en stress zetten zich vast in het lichaam. Doe je er niets aan? Dan leidt dat op den duur tot allerlei klachten: fysiek, mentaal en/of psychisch. Door voetreflextherapie toe te passen, help je je lichaam de effecten van spanningen en stress te verlichten waardoor het zichzelf weer in evenwicht kan brengen. Onderga je een voetreflexbehandeling? Dan maakt zich een intens gevoel van ontspanning van je meester. Want, de doorbloeding neemt toe waardoor je lichaam afvalstoffen beter afvoert. Hierdoor draag je bij aan het natuurlijke herstel en bevorder je het evenwicht.

Wanneer zwangerschapreflexologie toepassen en de voordelen

Inmiddels wordt voetreflexologie ook uitgebreid toegepast in het westen bij allerlei aandoeningen. Zo blijkt onder andere dat een behandeling door een voetreflextherapeut ook positief werkt tijdens een zwangerschap. Daarbij is het fijn te weten dat je zwangerschapsklachten en andere problemen die je ervaart ook zonder medicijngebruik kunt oplossen. Daarbij is voetreflexzonetherapie heerlijk om te ontspannen en je lijf in goede conditie te houden. Maar wanneer pas je het toe en wat zijn de voordelen?

Lichamelijke ongemakken

Als je zwanger bent kun je last krijgen van diverse lichamelijke ongemakken. Variërend van maagzuur, misselijkheid, vocht vasthouden en bandenpijn tot obstipatie, hoge bloeddruk, beenkrampen, rugklachten en slecht slapen. Dat kan een behoorlijke stempel op je zwangerschap drukken. Door voetreflexologie toe te passen kun je de klachten verlichten of zelfs helemaal wegnemen. Omdat het, zoals hierboven beschreven, de blokkades in je lichaam kan opheffen door de doorbloeding te stimuleren waardoor het zelfherstellend vermogen van je lichaam wordt aangezwengeld. Ben je zwanger? Informeer eens naar de mogelijkheden. Daarbij is het een fijne manier om te relaxen als je zwanger bent.

Emotionele ondersteuning

Ben je zwanger? Dan kunnen de hormonen je behoorlijk parten spelen. Dat kan de nodige verwarring en spanning geven. Want, zonder dat je het wilt vraag je je mogelijk af of het kindje gezond is? Hoe de bevalling zal verlopen? Ben ik straks een goede moeder? Ik moet nog tig dingen regelen voor het kindje komt? Zwangerschapsreflexologie kan je helpen te ontspannen: meer rust in je hoofd en lijf te krijgen zodat je eenvoudigweg prettiger in je vel zit.

Voetreflexbehandeling voor én na de zwangerschap

Voetreflex biedt overigens niet alleen als je zwanger bent uitkomst. Zo wordt het eveneens gebruikt als je kindje bijvoorbeeld in een stuit ligt of om een bevalling op te wekken (wanneer dit verantwoord is, bijv als de uitgerekende datum verstreken is). Want, bepaalde drukpunten onder je voet corresponderen met je baarmoeder. Door deze te stimuleren kan de baarmoeder worden geprikkeld. Vervolgens kan een voetreflexbehandeling ook na de zwangerschap worden toegepast. Denk aan het herstellen van de hormonale balans, maar ook om bijvoorbeeld te helpen bij het op gang brengen van de borstvoeding.

Kortom, voetreflexologie tijdens de zwangerschap is een fijne en veilige manier om te ontspannen. Maar, ook draagt het bij aan je lichamelijke en emotionele balans waardoor je volop kunt genieten van het zwanger zijn en aanstaande moederschap.

In de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je o.a. de inhoudelijke en toepasbare basiskennis van (voet)reflexologie.

Gratis proefles Opleiding Lichaamsgericht Coach

Proefles Lichaamsgericht Coach | Sonnevelt
  • Lees delen van verschillende hoofdstukken uit de lesmap.
  • Leer de signalen van het lichaam waarnemen en begrijpen.
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reacties

Er staat in uw bericht dat een voetreflex massage kan worden toegepast om de bevalling op te wekken. Dat lijkt mij helemaal niet veilig als je nog niet ver genoeg in de zwangerschap bent. Misschien moeten jullie dit verduidelijken?

Beste Sarah, uiteraard is het niet de bedoeling dat de bevalling wordt opgewekt wanneer de zwangerschap nog niet ver genoeg gevorderd is. De Sonnevelt Voetreflextherapeut weet wanneer dit wel of niet verantwoord is. Ik heb een kleine toevoeging gemaakt in de tekst. Met vriendelijke groet, Team Sonnevelt

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.