Echte liefde moet je voelen

Echte liefde moet je voelen

Het is weer Valentijnsdag. Wat is nu de beste manier om je liefde te laten blijken? Liefde is van alle tijden en alle landen. Maar zeker in de vluchtige maatschappij is het een algemeen begrip geworden dat op vele manieren kan worden uitgelegd.

Liefde kun je op allerlei manieren beleven; met je partner en/of kinderen in de vorm van intimiteit. Maar tevens voor je medemens, natuur, vak of je hobby kun je liefde ervaren. Daar zit meteen ook de verwarring. Is je beleving van liefde dezelfde als die van een ander? Het blijkt dat iedereen dat op zijn eigen manier beleeft. Hieronder volgen tips hoe je beter aansluit op de behoefte van je dierbaren.

Beleving van liefde gaat door een filter. Hoe weet de ander dat je van hem of haar houdt? ‘Tja, dat is toch logisch zul je denken, dat zeg ik iedere dag…’ Maar ieder mens heeft zijn eigen representatiesysteem. Dat is de manier waarop iemand zijn voorkeur heeft om zintuiglijke indrukken binnen te laten. De één zal als eerste willen zien, de ander bij voorkeur willen horen en een derde wil vooral voelen. Wat betekent dit in de praktijk?

Zien

Als je een partner hebt die vooral de aandacht heeft op het zien, dan helpt het om je liefde ook zichtbaar te maken. Neem bloemen mee, stop een lief briefje in het broodtrommeltje of de echte fanatiekelingen gaan misschien voor een tatoeage…

Horen

Geef je partner de voorkeur aan horen, dan helpen lieve fluisterende woordjes, eigen gecomponeerde liedjes en welgemeende serenades om je liefde uit te drukken…

Voelen

Deze partner is vooral vatbaar voor aanraking! Een fysieke schouderklopje, een zachte streling of een knuffel moet dan standaard in je aanbieding zitten.

Proeven en ruiken

Tja, wat moeten we daar nog over zeggen…

Gratis proefles Opleiding Relatiecoach

Proefles opleiding Relatiecoach
  • Download de proefles van de opleiding Relatiecoach.
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap.
  • Interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.