Lees hier hoe geweldig je bent (volgens anderen)

Lees hier hoe geweldig je bent volgens anderen

Vrouwen zijn in veel dingen goed, maar in één ding het allerbeste: zelfkritiek. We voelen ons nooit mooi genoeg,  slim genoeg en capabel genoeg. Altijd weer die zelfkritiek en die eeuwige twijfel. Die ander, zeg nou zelf, is toch net een tikkie beter, mooier, grappiger en slanker dan jij … De vrouw die echt tevreden is over haar lichaam, haar baan en haar opvoeding – die moet je met een lantaarntje zoeken.

Maar nu komt het gekke: mannen hoef je bijna nooit te overtuigen van het vrouwelijk vernuft. In gezondNU 3, een thema-editie over al het gezonde van vrouwen en voor vrouwen, draaiden we het daarom eens om.  Mannen, vertel ons eens: waarom is de vrouw wauw?

Daarom is de vrouw wauw!

Sta je klaar voor het ontvangen van Heel Veel Applaus? Komt-ie:

 • Vrouwen leven gezonder, zegt verjongingscoach Jesse van der Velde: “Vrouwen zijn bewuster bezig met een gezonde levensstijl. Het zijn altijd de vrouwen die het initiatief nemen om gezonder voor zichzelf en hun gezin te gaan koken. Pas daarna volgt de man.”
   
 • Emeritus hoogleraar Ivan Wolffers: “Vrouwen zijn zorgzamer voor hun lijf. Mannen zijn van nature competitiever ingesteld, waardoor ze meer risico’s nemen en minder op signalen van hun lichaam letten als het fout dreigt te gaan. Een zieke man zit eerder bij de dokter als hij een vrouw heeft.”
   
 • Vrouwen zijn beter in seks!, aldus seksuoloog Rik van Lunsen: “Waar mannen vooral hun penis als barometer voor goede seks gebruiken en erop letten of hun lijf wel functioneert, zijn vrouwen meer bezig met beleven, met het moment. Voor hen is de context belangrijk. Vrouwen zijn daar veel creatiever in. Tegen die mannen zeg ik altijd: de beste sekstherapeut is je vrouw.”
   
 • Vrouwen zijn betere collega’s, aldus psychiater Bram Bakker: “Vrouwen hebben meer balans in hun emoties en hun verstand. Bij een beleidsverandering pakt een man een rekenmachine, maar een vrouw kijkt óók hoe zo’n verandering aankomt bij het personeel. Daardoor worden er beslissingen genomen waar meer mensen zich prettig bij voelen.”
   
 • Mee eens, zegt hoogleraar Ivan Wolffers: “Als werkgevers hun medewerkers meer op deze vrouwelijke kwaliteiten zouden selecteren, worden het leukere bedrijven.”

De vrouw is wauw … Het enige wat we nu moeten doen is dat ook écht zelf vinden. Eerst geloven, dan zien. Succes!

Geschreven door José Leeuwenkamp, hoofdredacteur gezondNU.

Gratis proefles Opleiding Vitaliteitscoach

Proefles Vitaliteitscoach | Sonnevelt
 • Lees het interview met Albert Sonnevelt.
 • Leer meer over de Vitaliteitspiramide.
 • Oefening: ben jij in balans?
 • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.