De invloed van voetreflex op schouder-, rug- en nekklachten

Veel mensen hebben last van allerlei klachten aan de wervelkolom. Vaak heeft dat met overbelasting te maken. Wat is de invloed van voetreflextherapie op schouder-, rug- en nekklachten?

Overbelasting

Klachten hebben vaak te maken met overbelasting. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een verkeerde belasting door een lange tijd iets zwaars te tillen of je schoudertas aan een kant te dragen. Daarnaast is er vaak sprake van een verkeerde houding. Op verschillende werkplekken staan computer, bureau en zithouding niet goed op elkaar afgestemd. Dit kan klachten aan schouder, rug en/of nek veroorzaken. Dit zijn zaken die je zelf kunt verhelpen.

Voetreflextherapie en zelfgenezend vermogen

Er zijn ook mensen die langdurig pijn aan hun rug hebben. Deze mensen zouden gebaat kunnen zijn met een voetreflexbehandeling. In mijn praktijk komen veel mensen met rug-, nek- en schouderklachten. Doordat de reflexgebieden van de wervelkolom, nek en schouders en de omliggende spieren geactiveerd worden kan het zelfgenezend vermogen zijn werk doen.  Vergelijk het maar met een sneetje in je vinger: je lichaam weet welke stoffen er naar dat sneetje gestuurd moeten worden om het bloeden te stelpen zodat het sneetje kan helen. Voetreflextherapie werkt ook zo: de reflexgebieden op de voet worden bewerkt en het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd, waardoor klachten verminderen of zelf helemaal verdwijnen. Bij erge pijnklachten van de wervelkolom zal de voetreflextherapeut ook de bijnier behandelen omdat in de bijnieren corticosteroïden aangemaakt worden, onze natuurlijke pijndempers.

In de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je o.a. de inhoudelijke en toepasbare basiskennis van (voet)reflexologie.

Geschreven door Brigitte Koch.

Proefles opleiding Lichaamsgericht Coach

Gratis proefles opleiding Lichaamsgericht Coach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer over coachen en waarnemen.
  • Ontdek de rol van emoties.