Positief denken over je werk? 7 voordelen!

De kracht van positief denken, daar is enorm veel over geschreven. Onder andere dat het ziek worden voorkomt. Maar, weet je dat positiviteit je ook in je werk kan helpen? Immers, je brengt een groot deel van je leven door op je werk. Dan kun je er maar beter het beste van maken. Want, vind je het niet leuk? Denk je er negatief over? Dan put het je uit. Het beïnvloedt je prestaties, maakt je niet geliefd bij collega’s, zorgt voor stress, leidt tot ziekteverzuim et cetera. Daarom deze keer wat positief zijn over je werk je oplevert!

Proefles opleiding Vitaliteitscoach

Gratis proefles opleiding Vitaliteitscoach

  • Inkijkje in de lesmap.
  • Leer meer over de Vitaliteitspiramide.
  • Oefening: ben jij in balans?

Positief denken, wat levert dat je?

Denk je positief? Dan ben je gefocust op de fijne, leuke en goede dingen in je leven. Daardoor voel je je automatisch een stuk beter. Probeer het maar eens. En je lichaamshouding straalt dat ook uit. Heus. Je oogt energiek en ontspannen. Loopt rechtop en glimlacht. En uiteraard mist dat z’n uitwerking niet. Want, het zorgt ervoor dat je gewoonweg stukken lekkerder in je vel zit én je een goed gevoel geeft. Overigens een positieve mindset wil niet zeggen dat je geen tegenslagen kent, nare gebeurtenissen meemaakt en/of negatieve ervaringen hebt. Alleen ga je er anders mee om. Je roept niet “waarom ik” als het tegenzit. Je accepteert het. Likt je wonden en gaat verder. Maar, wat zijn de werkvoordelen van positief denken? 

Voordeel 1: Je hebt plezier in je werk

Sta je positief tegenover het werk dat je doet? De werkzaamheden, de projecten waar je aan deelneemt, resultaten die je boekt, de collega’s waarmee je samenwerkt en dergelijke? Dan werk je met plezier en is de kans groot dat je daarvoor ook waardering krijgt. Zie je je werk als een verplichte activiteit? Waar je 8 uur per dag moet zijn? Dan put je jezelf uit en lig je elke avond futloos op de bank.

Voordeel 2: Je hebt een positieve werkhouding

Positief denken en leven dat straal je uit. Je gaat ergens voor en wacht niet af aan de zijlijn tot er iets gedaan moet worden. Je bent proactief. Steekt je handen uit de mouwen. Je voelt je betrokken bij het bedrijf waar je werkt, het product of de dienst en handelt daar ook naar. Dat is goed voor je ego, maar ook werkgevers zijn daar blij mee.

Voordeel 3: Je boekt betere resultaten

Bijkomend voordeel van positief denken en dus werkplezier ervaren is dat je jezelf op waarde schat en navenant presteert. Niet alleen omdat je je best doet, maar ook omdat je kansen ziet, initiatieven durft te nemen en niet bang bent om te falen. Want, “ik kan het niet” past niet bij je positieve denkwijze. Je probeert het. Naar beste kunnen. Lukt het niet. Jammer. De volgende keer beter. Overigens, wat je aandacht geeft groeit en bloeit. Doe je dat in positieve zin? Dan zet het je aan tot creëren van dingen. Laat je groeien en maakt je al met al succesvoller.

Voordeel 4: Je bent zelfverzekerder

Ben je positief ingesteld? Dan hebt je vertrouwen in je kwaliteiten en capaciteiten. En ontbreekt de knowhow? Dan ga je daarmee aan de slag. Volgt een cursus, workshop of training. Want, dat maakt je rijker en voedt je goede gevoel.

Voordeel 5: Je wordt gewaardeerd door collega’s

Eerlijk is eerlijk. Ook op het werk gaan mensen liever om met positief ingestelde mensen dan met degene die altijd maar klagen. Dus, heb je een positieve werk- en denkhouding? Dan willen collega’s graag met je samenwerken. Want, positiviteit is besmettelijk net als een glimlach. Het motiveert en stimuleert. En dat is fijn, want het geeft weer energie.

Voordeel 6: Je hebt volop energie

Positief in het leven staan, geeft eveneens energie. Reden? Omdat je je bezighoudt met de dingen die je als aangenaam en prettig ervaart. Je verspilt je tijd niet aan mitsen en maren.

Voordeel 7: Je ervaart minder stress

Ook draagt positief denken over je werk ertoe bij dat je minder stress hebt. Eenvoudigweg omdat negatieve gebeurtenissen, voorvallen, strijdjes en dergelijke niet aan je blijven plakken. Je blijft het niet keer op keer herkauwen. Je geeft het een plek en pakt de draad weer op. Kortom, bekijk je zaken positief? Dan leef je in het nu. Dat zorgt bovendien voor rust en ruimte in je hoofd en dat doet je gezondheid goed. Daarbij zorgt je positiviteit ervoor dat je sowieso gezonder leeft en dat alles samen maakt dat je minder vaak ziek bent.