Hoe word je een goede coach? Is dat alleen een kwestie van een opleiding volgen? Of komt er meer bij kijken? Wat je in ieder geval nodig hebt is weten wie jij in de basis bent. Als je daar antwoord op hebt, heb je inzicht in waar jouw kwaliteiten liggen en hoe je je als coach verder kunt specialiseren. Leer alle basiscoachvaardigheden om anderen te kunnen begeleiden.
In de opleiding Basis Coach van Sonnevelt staat de vraag centraal wie jij in de basis bent. Aan de hand van het vitaliteitsmodel van Albert Sonnevelt leer je te werken met je kwaliteiten en je talenten ten volle te benutten. Er wordt veel aandacht besteed aan het omgaan met thema’s zoals zingeving, werk en relaties. Door te kijken naar je eigen processen, wordt helder welke kwaliteit(en) en belemmering(en) je hebt ontwikkeld en wie je in de ‘basis’ bent. Je leert wat voor soort coach je bent, welke coachmethodieken bij jou passen en hoe je omgaat met thema’s die voor jou persoonlijk belangrijk zijn. Door eigen kwaliteiten te combineren met je aangeboren talenten word je een betere coach.
Een door Sonnevelt opgeleide Basis Coach begeleidt cliënten die willen weten wie zij in basis zijn, welke kwaliteiten en talenten zij bezitten en hoe deze kunnen worden ingezet om een optimale balans tussen lichaam en geest te bereiken.
Voor deze opleiding kun je 1.000 euro STAP-subsidie aanvragen. Meer informatie? Zie Details & prijzen.
Aan het einde van de opleiding Basis Coach kun je:
Tijdens de opleiding wordt er ook veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces. De basis voor een goede coach is inzicht in eigen thema’s en terugkerende patronen.
De opleiding Basis Coach is opgebouwd uit 10 lesdagen (12 EC punten). Je kunt de opleiding ook volgen als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach.
Tijdens les 9 krijg je supervisie van de docent. Ook werk je tijdens de opleiding aan je portfolio (reflectieverslagen en huiswerkopdrachten) en doe je al ervaring op door middel van intervisie (3 bijeenkomsten) en het begeleiden van proefpersonen (4 contactmomenten). De opleiding wordt afgesloten met een examen (theorie en praktijk).
Bij betaling ineens krijg je 5% korting op de opleidingskosten. Bovenstaande prijzen zijn inclusief uitgebreide lesmap en examenkosten. Exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten à €100,- per onderdeel. In het kader van de onderwijsvrijstelling geen btw van toepassing.
Een opleiding volgen is vaak een flinke investering. De overheid ondersteunt je hierin met de nieuwe STAP-subsidie. Deze subsidie geldt voor Sonnevelt opleidingen en cursussen die starten vanaf 1 september 2022. Let op: voor de Basis Coach opleiding geldt dat je in tijdvak 3 (vanaf 1 juli) en tijdvak 4 (vanaf 1 september) subsidie kunt aanvragen. Meer informatie over het STAP-budget.Let op: Ben je ondernemer of ZZP-er? Wanneer je een opleiding volgt voor jouw bedrijfsactiviteit, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten nog (deels) fiscaal aftrekbaar! Lees meer.
Heb je momenteel een AG-, ZW- of WW-uitkering en kom je misschien in aanmerking voor een opleidingstraject voor een beter arbeidsperspectief? Informeer dan bij het UWV naar je mogelijkheden voor een eventuele vergoeding van deze opleiding. Of neem contact op met onze studiecoach Jolien Mahler op 0418-515782, zij kan je meer vertellen over onze goede samenwerking met het UWV.
Onze opleidingen vinden fysiek plaats op locatie. Op dit moment gelden er geen overheidsmaatregelen meer op onze locaties. Wanneer in de toekomst lesdagen op locatie om welke reden dan ook onverhoopt niet door kunnen gaan, dan zetten we de lessen, waar mogelijk, online voort. Inmiddels hebben we daar goede ervaringen mee en weten we dat de online lessen door studenten net zo positief gewaardeerd worden als fysieke lessen. Zodra de situatie het dan weer toelaat, hervatten we de lessen op locatie.
Wat als de opleiding vol is? Als een opleiding volgeboekt is dan zoeken wij graag naar andere mogelijkheden. Als er veel belangstelling blijkt te zijn, dan bekijken we bijvoorbeeld of er een nieuwe groep gestart kan worden. Je wordt dan op een wachtlijst geplaatst. Mocht er te weinig belangstelling zijn voor een tweede groep, dan zoeken wij graag samen met jou naar een alternatief. Je mag er op rekenen dat Sonnevelt haar uiterste best doet om voor iedereen die geïnteresseerd is in een van onze opleidingen een passende oplossing te bieden!
Voor de groepsdynamiek vinden wij het belangrijk dat je de lessen zoveel mogelijk in je eigen lesgroep volgt. Mocht het onverhoopt niet lukken om alle lessen in je eigen groep te volgen, dan kijken we of het mogelijk is om in een andere groep van hetzelfde lesjaar de les in te halen. Dit kan voor maximaal 2 lessen. Les 1 mag niet worden ingehaald in een andere groep, maar kan alleen in de eigen groep worden gevolgd.
Indien je een les wilt inhalen op een andere locatie, kun je hiervoor een verzoek indienen door middel van het invullen van het aanvraagformulier inhaalles. Je kunt hiervoor de lesroosters op de website raadplegen. Na je aanvraag ontvang je uiterlijk binnen één week bericht van Student Support. Let op: toegang tot een inhaalles kan alleen met toestemming van Student Support.
Voor een routebeschrijving met de auto of het openbaar vervoer, klik hier.