Over de opleiding Leefstijlcoach
In de opleiding Leefstijlcoach (BLCN-geaccrediteerd!) leer je te coachen op de thema’s stressmanagement, slaap, voeding en bewegen. De basis van waaruit gewerkt wordt is positieve gezondheid. Dit betekent dat gezondheid meer is dan alleen de afwezigheid van ziekte of gebreken. Zo lever je een belangrijke bijdrage om de aandacht samen met de cliënt te verschuiven naar gezondheid en gedrag in plaats van ziekte en zorg.
Doel opleiding Leefstijlcoach
Een door Sonnevelt opgeleide Leefstijlcoach begeleidt cliënten die willen werken aan een gezonde leefstijl. De leefstijlcoach helpt de cliënt bij het zich bewust worden van gedrag en gewoonten met als doel het bereiken van een gezondere leefstijl.
Accreditatie
De opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Deze accreditatie betekent dat je na afronding van onze opleiding lid mag worden van de beroepsvereniging (BLCN), wanneer je in het bezit bent van een officieel erkend hbo- of wo-diploma in een willekeurige opleidingsrichting (let op: een post-hbo-diploma heeft niet de status van een hbo-diploma). Beschik je over zo'n erkend hbo- of wo-diploma én heb je onze opleiding succesvol afgerond, dan kan jouw begeleiding vergoed worden uit de basisverzekering. Je dient dan nog wel een startinstructie (CooL programma) te volgen bij het Expertisecentrum Leefstijlinterventies.
Onze opleiding Leefstijlcoach heeft tevens het NRTO-keurmerk en CRKBO-registratie én een SNRO-accreditatie.
Meer informatie lees je in de vragen en antwoorden over leefstijlcoaching.
Verschil tussen Leefstijlcoach en Vitaliteitscoach
Leefstijlcoaching staat volop in de belangstelling, sinds dit vanaf 1 januari 2019 binnen het basispakket verzekerd is. Daarmee stijgt ook de vraag naar leefstijlcoaches en dus de vraag naar opleidingen op dit gebied. Voor Sonnevelt is dit een bekend terrein. Als expert op het gebied van gezond leven leiden wij al sinds jaar en dag vitaliteitscoaches op. Maar wat is nu precies het verschil tussen vitaliteitscoaching en leefstijlcoaching? Leefstijlcoach en vitaliteitscoach worden namelijk nogal eens in een adem genoemd. Naast een grote overlap, zit er wel degelijk een wezenlijk verschil tussen het werkterrein van de beide coaches. Een nadere uitleg van wat het verschil is tussen een leefstijlcoach en een vitaliteitscoach aan de hand van de vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt lees je hier.
Voor deze opleiding kun je 1.000 euro STAP-subsidie aanvragen. Meer informatie? Zie Details & prijzen.