Docent

Loes Koot

“Practice what you preach! Waarvan nr. 1, met stip: in gesprek blijven met elkaar.”

Delen, delen, delen!

Ik ben gepassioneerd over het coachvak. De theorie, de methodieken, er is zoveel te leren en te ontdekken. Ik deel mijn kennis graag en combineer theorie met mijn ruime praktijkervaring. 

Geïnspireerd door totaal verschillende karakters

Als docent Relatiecoach word ik geïnspireerd door de samenwerking met co-docent Leonie Linssen. Onze samenwerking is ondanks onze totaal verschillende karakters, leefstijl en opvattingen, vloeiend en probleemloos. Omdat we onze lessen niet alleen doceren maar ook toepassen in ons eigen leven: practice what you preach. Met op stip op nummer 1: in gesprek blijven met elkaar. Daarnaast heb ik mijn hart verloren aan systemisch werken. Een manier van werken en waarnemen die zoveel diepte biedt en inzicht geeft in onderliggende dynamieken. Recht de kern in: bijzonder, verrassend en prachtig werk. 

Contact houden met de wereld om je heen

Voor mij betekent vitaal leven: contact houden met de wereld om me heen. Ik heb graag jonge mensen om me heen, en blijf nieuwe ontwikkelingen volgen met een open oog en hart. Ik laat me niet gek maken door rages op het gebied van voeding en beweging maar zorg dat ik leuk, lekker en verantwoord eet met ook gewoon patat of een heerlijk taartje op zijn tijd. Bewegen doe ik niet in een sportschool maar werkend in de tuin, een andere grote passie van me. En ik kan hele dagen wandelen, zolang het langs winkeletalages is :)

Respect en liefde voor het vak van opleider

Het aanbod en de uitstraling van de opleidingen van Sonnevelt spreken me enorm aan. Nog voordat ik ook voor Sonnevelt ging werken wees ik coachees regelmatig op het boeiende aanbod van Sonnevelt als het nodig was om een opleiding te volgen. Inhoudelijk zit het allemaal goed en zorgvuldig in elkaar. Maar vooral is het de energie en de menselijke maat die het werken voor Sonnevelt voor mij helemaal passend maken. Er wordt in alle openheid gecommuniceerd, afgestemd, gelachen en meegeleefd. Er is respect en liefde voor het vak van opleider. Prachtig bedrijf. 

Mijn achtergrond

Ik heb een nogal brede achtergrond. Het management van zeer verschillende typen afdelingen heeft me o.a. NIMA Sales&Marketing opgeleverd, maar al in mijn tijd als manager ben ik gestart met coach opleidingen. De eerste was Coachen in Organisaties bij Schouten & Nelissen. Al snel kwam ik in aanraking met (familie)opstellingenwerk en een groot deel van mijn opleidingen is  systemisch. Door het re-integratiewerk dat ik ook doe (ik begeleid mensen die veelal langer dan een jaar ziek zijn) heb ik o.a. ook de opleiding psychosomatiek gevolgd. Ik zie steeds meer de invloed van vroege trauma’s op de psyche en ziektebeelden. Trauma en depressie zijn voor mij echte aandachtsgebieden. Maar mijn hart en ziel gaat uit naar het systemisch werk: de mens bezien in het licht van het familie of organisatiesysteem. 

Mijn vakgebied

Ik ben docent van de opleiding Relatiecoach. Zo'n ontzettend mooie opleiding die ik samen met mijn co-docent Leonie Linssen heb ontwikkeld en geschreven. Daarnaast geef ik al jaren workshops systemisch werken. Sinds dit jaar ook voor Sonnevelt.

Publicaties

  • co-auteur van de heruitgave : Love Unlimited, liefde delen in de praktijk, van Leonie Linssen. Een geweldig (werk)boek over complexe liefdesthema’s met verhalen en oefeningen. 
  • Het lesmateriaal van de opleiding Relatiecoach is door Leonie en mij geschreven en samengesteld. Het lesmateriaal voor mijn systemische workshops is ook door mij geschreven.